Fejléc kép
Fórumajánló
Zidane: “Tudom, hogy minden meccsen ítélkezni fognak felettem”
2020-10-17 08:35 d.gergo realmadrid.com
Zidane: “Tudom, hogy minden meccsen ítélkezni fognak felettem” NyilatkozatokSpanyol Bajnokság
Spanyol bajnokság - 6. forduló 2020 OKT 17 (szombat) 18:30 Estadio Alfredo Di Stéfano 0-1

A válogatott szünet után ismét a spanyol bajnokságé a főszerep, a pontvadászat hatodik fordulójában pedig a Real Madrid az újonc Cádizt fogadja ma este az Alfredo Di Stéfano stadionban. Zidane mérkőzés előtti sajtótájékoztatója:

Az ellenfél dicsérete
“A Cádiz egy nagyon fegyelmezett csapat, akik most jutottak fel az első osztályba. Biztos vagyok benne, hogy nagyon meg fogják nehezíteni az életünket. Tudjuk azt is, hogy a spanyol bajnokságban minden mérkőzés nehéz, az újoncok elleni is, mert a spanyol másodosztály is nagyon éles küzdelem. Felkészültnek kell lennünk”.

Nagy hajtás a válogatott szünet után
“Tudjuk, milyen nehéz lesz a meccs, és igyekszünk kihozni magunkból a legtöbbet, hogy mi nyerhessünk. Szeretnénk jó teljesítményt nyújtani, és otthon tartani mindhárom pontot. Tizennégy játékos távol volt a csapattól most tizenkét napig, de rendben mentek az edzések és mindenki egészségesen jött vissza. Ez a legfontosabb. Most lesz hét meccsünk közel egymáshoz, és készen állunk rá”.

Sűrű versenynaptár
“Nagyon hosszú a szezon, és rotálnunk kell a csapaton belül. Sok jó játékos van itt, akikkel képesek vagyunk variálni a dolgokon. A játékosainknak soha nincs pihenő, és soha nem állnak meg. Eddig válogatott színekben játszottak, most pedig lesz hét meccsük gyors egymásutánjában. Ezután újabb válogatott szereplések jönnek, majd ismét egy rakás klubmeccs. Megmutattuk már korábban is, hogy képesek vagyunk nyerni, de mindenkinek készen kell állnia a rotációra”.

Szurkolók nélküli meccsek
“Jobb szeretnénk, ha szurkolók előtt játszhatnánk le a meccseket, ez mindig is így volt. A helyzet most olyan, amilyen, és nem gondolnám, hogy a szurkolók hiánya kedvezne a csapatnak bármilyen tekintetben. Alkalmazkodunk a körülményekhez. Ha visszatérhetnek, az annál jobb lesz, de ha nem, akkor hozzá kell szoknunk ahhoz, hogy nélkülük kell játszanunk”.

Saját szerepe
“Igyekszem mindig kihozni a legtöbbet a képességeimből. Ismerem ezt a munkát és ezt a klubot, majdnem tizenkilenc évet eltöltöttem már itt. Tudom, hogy mit jelent a Real Madrid edzőjének lenni. Ez a legjobb dolog, ami valaha történt velem, és tudom, hogy minden meccsen ítélkezni fognak felettem”.

“A Real Madrid első csapatát edzem, ami hatalmas felelősség, és egy olyan dolog, ami nem tart örökké. Bármit is csinálok, abba mindent beleadok, és élvezem a játékosokkal töltött időt minden nap. Szerencsés vagyok, hogy velük lehetek, és hogy élvezhetem a munkámat. Most az edzői szerepben vagyok, és ki akarom hozni a legtöbbet ebből a lehetőségből, amíg tart”.

Rodrygo
“Sok poszton képes játszani. Nagyon jó játékos, és nagyszerű jövő áll előtte. A jobb oldalon szeret jobban játszani, és igyekszünk oda is tenni őt a meccseken. A legfontosabb számára most az, hogy fejlődhessen és érezze, hogy értékeljük őt. Tudja, hogy fontos tagja a keretnek. Sok játékosunk van, és mindenkire számítani fogunk. Az a fontos, hogy mindenki készen álljon a bevetésre, és jó munkát végezzen, amikor pályára lép”.

Kapusok
“Három kapus áll a rendelkezésemre, és mindhármuknak készen kell állniuk és jól kell teljesíteniük”.

Odegaard és Haaland
“Láttam Norvégia meccseit, és Martin más szerepben játszott, mint nálunk. Elégedett voltam vele, és ha a játékosaim elmennek a válogatotthoz, szeretném ha pályára is léphetnek. Haaland nem az én játékosom, de nagyon jó ő is”.

Borja Mayoral nemrég beszélt arról, hogy az előszezonban távozni szeretett volna, de Zidane inkább maradásra ösztönözte volna
“Beszélgetek a játékosaimmal, de ezek privát beszélgetések, és köztünk maradnak. Mindig igyekszem őszintének lenni velük. A jelenlegi keret az, akik harcolnak a pályán, és engem most csak ez foglalkoztat”.

Mbappé
“Sok pletyka kering, sok játékost összekötöttek már a Real Madriddal, de ennek nincs hatása az öltözőre. Az átigazolási időszaknak vége van és végleges a keretünk. Minden játékos harcolni fog a megszerezhető trófeákért. Erre fogunk törekedni”.

Teljes menetrend