2020-10-18 12:59 d.gergo realmadrid.com
Courtois: “Ébresztőként szolgált ez a meccs, fejlődnünk kell” NyilatkozatokSpanyol Bajnokság
Spanyol bajnokság - 6. forduló 2020 OKT 17 (szombat) 18:30 Estadio Alfredo Di Stéfano 0-1

A Cádiz elleni vereség után a Real Madrid belga hálóőre, Thibaut Courtois is nyilatkozott.

“Ki kell majd elemeznünk a meccset, meg kell vizsgálnunk a dolgokat. Az első félidei teljesítményünk nagyon szegényes volt, három vagy négy alkalommal is közbe kellett lépnem. Nem nyertük meg az egyéni párharcokat a pályán, és gyakorlatilag minden szempontból jobb volt nálunk a Cádiz. A mester elvégzett pár változtatást a szünetben, és a második játékrészben már jobbak voltunk, de nem sikerült gólt szereznünk, mert az ellenfelünk nagyon szervezetten játszott és jól védekezett. Nagyon nehéz helyzetben leszel, ha az ilyen kaliberű csapatok ellen hátrányba kerülsz”.

“Holnap beszélnünk kell majd erről a meccsről az öltözőben. A tegnapi edzést leszámítva a válogatott meccsek miatt nem volt együtt a társaság az edzéseken, de ez nem kifogás”.

Hangulat
“Egy vereség mindig jó dolog, mert ébresztőként szolgál. Folytatnunk kell a munkát, fel kell ismernünk, hogy mi az amit rosszul csinálunk, és fejlődnünk kell. Nem kell túl nagy jelentőséget tulajdonítanunk ennek a meccsnek. Ez egy vereség volt, a hazai meccseket pedig illik megnyerni. De most sűrű lesz a versenynaptár, és a Shakhtar ellen jó teljesítményt kell nyújtanunk és nyernünk kell, hogy magabiztosan érkezzünk a Barcelona elleni meccsre”.

A védelem megbízhatósága
“Az eddigi öt meccsünkből hármon nem kaptunk gólt. Nem teljesítettünk jól ma, és ha nem vagyunk formában az hatással van a védelemre, a támadásokra és az egész csapatra úgy általában”.

Teljes menetrend