Fejléc kép
Fórumajánló
Zidane elbeszélgetett a játékosokkal
2020-10-19 15:10 ___Samy___ marca.com
Zidane elbeszélgetett a játékosokkal Egyéb hírek

A tegnapi edzésen, amelyen nem volt ott egyetlen utánpótlás játékos sem, Zidane elbeszélgetett a játékosokkal. Együtt elemezték ki a szombati botlás okait.

A francia szakember szeretett volna tiszta vizet önteni a pohárba az elkövetkező fontos mérkőzések előtt; megkezdődik a Bajnokok Ligája, majd jön az El Clásico.

Ezen a találkozón volt két szó, amely gyakran előfordult Zidane beszédében: az intenzitás és a hozzáállás. Ahogy azt már a Cádiz elleni mérkőzést követően is elmondta, a játékosok most már tudják, hogy ilyen alacsony intenzitással nem mehetnek ki a pályára többet, és ez gyakorlatilag referenciaként szolgál majd a jövőre nézve, hogy ezt ne ismételhessék meg.

“Hiányzott a megfelelő hozzáállás”, mondta. Az egész beszédét békítő hangnemben fogalmazta meg, játékosok kiemelése nélkül. A harc és az egység szellemének visszatérését szorgalmazza, ami az utóbbi időben meghatározta a Blancókat, és aminek köszönhetően számos szép emlékkel gazdagodhattak.

Az öltöző magas rangú tagjai is ismertették az érzéseiket, illetve kihangsúlyozták, hogy erre nincs mentség. A játékosok egyetértettek a stáb álláspontjával, legalábbis Sergio Ramos, Toni Kroos és Luka Modric így vélekedett.

A kapitány volt az első, aki megszólalt, majd a két középpályás következett, akik bár nem beszéltek sokat, de lényegre törőek voltak. A horvát és a német játékos is az egységben és az intenzitás növelésében látja a kiutat. A játékosok és a stáb közötti kapcsolat nem kérdőjelezhető meg, hiszen mindannyian egyetértettek az analízisben.

Jól mutatja mindezt, hogy Casemiro például a mérkőzés után elmondta, hogy az első félidőt elajándékozták, pedig ő csereként állt be a második félidőre. Ugyanígy volt Modric is, aki kiemelte, hogy nem volt jó a csapat támadás építése, holott ő is csak egy félidőt kapott. Ezzel az önkritikával készülnek Zidane fiai a következő mérkőzésekre, ami a Shaktar Donetsk és a Barcelona ellen lesz.

A vasárnapi edzésen regeneráló gyakorlatokat végeztek azok, akik végig játszottak a Cádiz ellen. Azokra, akik nem játszották végig vagy egyáltalán nem játszottak, egy kicsit komolyabb edzésmunka várt. Zidane ugyanakkor kiemelte, hogy inkább arra törekedjenek, hogy minél hamarabb visszaszerezzék a régi formájukat, mintsem, hogy kihajtsák magukat.

Teljes menetrend