Madridom.hu
Fórumajánló
Courtois: “Erősen kell kezdenünk a Bajnokok Ligáját”
2020-10-21 11:34 d.gergo realmadrid.com
Courtois: “Erősen kell kezdenünk a Bajnokok Ligáját” Bajnokok LigájaNyilatkozatok
UEFA Bajnokok Ligája - 1. forduló 2020 OKT 21 (szerda) 18:55 Estadio Alfredo Di Stéfano 2-3

A Shakhtar elleni összecsapás előtt a Real Madrid francia vezetőedzőjén kívül Thibaut Courtois is nyilatkozott.

“Nagyon fontos számunkra a Bajnokok Ligája. Különleges versenysorozat, és létfontosságú, hogy erősen kezdjünk hazai pályán, és mindhárom pontot megszerezzük. Sokat segítene minket egy győzelem a szezon során”.

“Alig várjuk már a mérkőzést, jó teljesítményt akarunk nyújtani és meg akarjuk nyerni a meccset. Mindenki igyekszik mindent kihozni magából. Én is próbálom segíteni a csapatot a nehéz pillanatokban, és vannak kulcsfontosságú idők, amikor egy kapusnak fel kell nőnie a feladathoz, mert nem szerzünk annyi gólt. Minden játékos próbálja kihozni magából a legtöbbet, hogy segítse a csapatot a győzelem megszerzésében”.

Saját formájáról
“Nagyszerűen érzem magam. Az érkezésem napjától kezdve keményen dolgozok. Ha új csapatba érkezel, akkor alkalmazkodnod kell az új környezethez. Arra számítok magamtól, hogy a továbbiakban is keményen dolgozzak minden nap, és segítsem a csapatot”.

Keret
“Hiszek a keretünkben, és hiszem, hogy megnyerhetjük ezt a tornát. A Real Madrid mindig favorit ebben a kiírásban, és megvan a keretben minden, ami ahhoz kell, hogy megnyerhessük a Bajnokok Ligáját”.

Ramos hiánya
“Ő a csapat kapitánya, és mindig hiányozni fog nekünk, amikor nincs a csapattal. Vannak más világklasszis védőink, és nagyon mély a keretünk. Hiányozni fog ha nem játszik, mert ő a kapitány, de bízok a többi játékosban”.

“Várjuk már a meccset. Az eddigi öt bajnoki meccsből hármon nem kaptunk gólt, és folyamatosan javulnunk és tanulnunk kell. Ezen dolgozunk az edzéseken is a mesterrel, mert bizonyos csapatok változtatnak a játékukon, ha ellenünk lépnek pályára”.

Vereség a Cádiz ellen
“Nagyon jól védekeznek, mélyen helyezkednek el két sorban, és a csatárok is besegítenek a védekezésben, ezért nem könnyű fogást találni rajtuk. Sok játékost kellett előre küldenünk, így ha elveszítettük a labdát és kontráztak, könnyen előfordulhattak olyan helyzetek, amikor ketten támadtak két védővel szemben. Az ilyesmi megtörténhet, de nem lőttek sok gólt és nincsen gond, ha egyszer-egyszer összejön az ellenfélnek egy ilyen támadás”.

Bajnokok Ligája győzelem
“Bízok a keretben. Megnyerhetjük a Bajnokok Ligáját. A Real Madrid mindig favorit ebben a kiírásban, és teljes mértékben hiszek a csapatban, mert megvan bennünk minden, ami ehhez kell. A szezon nagyon hosszú. Éhesek vagyunk a sikerre és harcolni akarunk a Bajnokok Ligájáért. Nem felejthetjük el, hogy más jó csapatok is ott vannak a versenyben. Nem vagyunk abszolút favoritok, de mi vagyunk a Real Madrid és mindig harcolni és versenyezni fogunk. A Bajnokok Ligájában a legjobb csapatok versenyeznek egymással, és a Real Madrid mindig a favoritok között lesz”.

LaLiga vagy Bajnokok Ligája?
“Mindig összpontosítunk az összes tornára. A spanyol bajnokságban 38 forduló van, szeptembertől májusig, és fontos jól játszani ezeken a meccseken, hogy a Bajnokok Ligájában is formában legyünk. Szeretnénk agyszerű munkát végezni mindkét versenysorozatban. Nem állítunk prioritási sorrendet a kettő között”.

Lunin
“Nagyszerű kapus, remek jövő áll előtte, és az edzéseken úgy tűnik nekem, hogy nagyon éles gondolkodású játékos. Ha lehetőséget kap majd, akkor biztosan nagyszerű munkát fog végezni. Segítjük egymást az edzéseken, hogy mindenki készen álljon a bevetésre”.

Félelem a koronavírustól
“Ami a lezárásokat illeti, minden ország maga dönt ezekről, hogy a bajnokságok és a Bajnokok Ligája az ütemterv szerint tudjon haladni. Nagyon szigorú protokollok vonatkoznak ránk. Meglátjuk, hogyan alakulnak majd a fejlemények a járvány kapcsán, de én remélem, hogy a szurkolók mihamarabb újra a lelátókon lehetnek majd”.

Teljes menetrend