Madridom.hu
Fórumajánló
Zidane: “Biztos vagyok benne, hogy fejlődni fogunk”
2020-10-21 10:28 d.gergo realmadrid.com
Zidane: “Biztos vagyok benne, hogy fejlődni fogunk” Bajnokok LigájaNyilatkozatok
UEFA Bajnokok Ligája - 1. forduló 2020 OKT 21 (szerda) 18:55 Estadio Alfredo Di Stéfano 2-3

A Shakhtar elleni mérkőzés előtt Zidane megtartotta ilyenkor szokásos sajtótájékoztatóját, melyben beszélt többek közt a sérültekről, a soron következő ellenfélről, a csapat dinamikájáról és a Cádiz elleni vereségről is.

“Hazai pályán játszunk, és egy Bajnokok Ligája meccs vár ránk. Pont az ilyen mérkőzésekre készülünk, és jó megkezdeni egy újabb versenysorozatot a szezonban. Szeretnénk jól kezdeni a tornát. Tudjuk, hogy kik vagyunk és mit akarunk. Az a fontos, hogy jól felkészüljünk”.

“Sok csapat képes megnyerni a Bajnokok Ligáját, mint mindig. De a Real Madrid is köztük van, és minden évben igyekszünk mindent megtenni azért, hogy megnyerhessük ezt a trófeát. Nehéz lesz, és lesznek kemény időszakok. Még ha sikerül és végül nyerni, a szezon során lesznek nehéz szakaszok, erre számítani kell. Sokat várunk és akarunk ettől a tornától, de nem mi vagyunk az egyetlen csapat, aki így van ezzel”.

Hazard állapota
“Újra a pályán dolgozik, a sérülése komolyabb volt, mint elsőre gondoltuk. Teljes mértékben megbízok azokban az emberekben, akik itt dolgoznak a csapatnál. Remélem, hogy Hazard hamarosan újra velünk lehet majd. Az a fontos, hogy visszatérhessen és egészséges maradjon a teljes szezonon át”.

Shakhtar
“Mindannyian egy hajóban evezünk, és a kritikák erősebbé tesznek minket. Mindig lesznek kritikák, ismerjük a helyzetünket, és mindig meg fognak találni minket a múltkorihoz hasonló meccsek után. Csak annyit tehetünk ilyenkor, hogy folytatjuk a munkát. A múltkori teljesítményünk után megérdemelten kaptunk kritikát, én különösen, mert én vagyok a felelős elsősorban a vereség miatt”.

“A játékosok harcolnak és megtesznek mindent, ami tőlük telik, de néha nem jönnek össze a dolgok. Az a jó, hogy háromnaponta meccsünk van. A Shakhtar ellen variálni fogunk a dolgokon, de mindig lesznek majd kritikus hangok, akkor is, ha nyerünk”.

Ramos
“Kapott egy rúgást, nem edzett velünk legutóbb, mert nem akartunk kockáztatni. Meglátjuk, hogyan lesz majd holnap, de most nem tudott rendesen dolgozni”.

Fejlődés
“Ez a csapat mindig megmutatta eddig, hogy milyen jó tud lenni a nehéz időkben. Mindig vannak olyan szakaszok egy szezon során, amikor képesek lennénk többre és jobbra, és meggyőződésem hogy jobbak is leszünk majd. Az összképet kell nézni, nem csak azt, hogy hogyan kezdtük a szezont. Minden csapatnak vannak nehézségei. Biztos vagyok benne, hogy fejlődni fogunk, és lesznek briliáns napjaink”.

Magas intenzitás
“A foci változáson ment keresztül, ami az erőnléti elvárásokat és intenzitást illeti. Az edzéseken jól fel kell készülnünk, hogy ezt a szintet teljesíteni tudjuk. Tudjuk, hogy bármelyik csapatnak képesek vagyunk problémákat okozni ha nyomást gyakorlunk rájuk, és rájuk erőltetjük a saját játékunkat. Játszhatnánk mélyebben is és kivárhatnánk a meccseken, ez is egy megközelítés, de én nem tudok vele azonosulni”.

Sérültek a vendégeknél
“Nem változtat semmin, hogy épp ki sérült náluk, ugyanolyan versenyképes csapat a Shakhtar, és olyan játékosokat fognak pályára küldeni, akik készen állnak majd a meccsre. Mély keretük van. Fel kell készülnünk egy olyan ellenfélre, akik megmutatták már korábban is, hogy milyen jók”.

A Cádiz elleni vereség
“Mindig ugyanazokról a dolgokról beszélünk. Tudjuk, hogy mit kell tennünk. Mindig lesznek kritikák, amikor vereséget szenvedünk. Volt egy rossz meccsünk, de holnap újabb mérkőzésünk lesz, amin lehetőségünk lesz javítani. Minden nap dolgozunk, egységet alkotunk és harcolni fogunk mindenért, ami előttünk áll”.

“Három pontot hullajtottunk el, ez a valóság. Nem fogok belemenni a részletekbe. Tudjuk, hogy mit akarunk tenni. Szeretnénk jól játszani a meccseken és megnyerni azokat, erre készülünk folyamatosan. Néha vannak meccseid, amikor nem úgy alakulnak a dolgok, ahogyan szeretnéd. Most újabb mérkőzés vár ránk. Nem tudom, hogy mit hoz majd a szezon, de harcolni fogunk azért, hogy jó munkát végezhessünk és büszkék lehessenek ránk az emberek. Ez néha nehéz feladat, mint a legutóbbi meccsen is”.

Courtois
“Mindig is megmutatta, hogy milyen fantasztikus kapus is ő. Időre volt szüksége, hogy beilleszkedjen egy ilyen nagy klubba, mint a Real Madrid. Nem gondolom, hogy bárkinek kétsége lett volna a képességei kapcsán. Napról-napra jobb lesz, és ez látszik a meccseken is. Ez pozitív dolog számára és a csapat számára is. Ha minden játékosunk száz százalékos szinten játszik, akkor nehezen győznek le minket, szóval megteszünk mindent azért, hogy száz százalékosak legyünk minden meccsen”.

Teljes menetrend