Fejléc kép
Fórumajánló
Modric: “Hosszú út áll még előttünk, és fejlődni fogunk”
2020-10-22 09:29 d.gergo realmadrid.com
Modric: “Hosszú út áll még előttünk, és fejlődni fogunk” Bajnokok LigájaNyilatkozatok
UEFA Bajnokok Ligája - 1. forduló 2020 OKT 21 (szerda) 18:55 Estadio Alfredo Di Stéfano 2-3

A tegnap esti vereség után Luka Modric, Raphael Varane és Vinicius Jr. is nyilatkozott.

Luka Modric

“Nem kezdtük jól a meccset, aztán sokat fejlődött a játékunk. Az első félidőben nem pörögtünk a Bajnokok Ligájától elvárt szinten, a másodikban aztán próbáltunk javítani és sikerült is fejlődnünk. De nem volt elég ahhoz, hogy megfordítsuk az eredményt, vagy hogy döntetlent érjünk el. Hiányzott az önbizalom, különösen az első félidőben”.

“Folytatnunk kell a munkát, egységet kell alkotnunk és pozitívnak kell lennünk, mert hamar itt van a következő meccsünk, és fejlődnünk kell. Nincs időnk rá, hogy sajnáljuk magunkat”.

Zidane szavai a játékosokhoz a félidőben
“Azt mondta, hogy fejlődnünk kell és feljebb kell tolnunk a vonalainkat, jobban kell nyomást gyakorolnunk az ellenfélre. Voltak helyzeteink és szereztünk két gólt, de ez nem volt elég. Nehéz ez a vereség, de hosszú út áll még előttünk, és biztos vagyok benne, hogy fejlődni fogunk”.

Önbizalom
“Tudtuk jól, hogy nagyon jó adottságokkal rendelkező játékosok vannak a Shakhtar csapatában. Egyáltalán nem vettük félvállról az ellenfelet. Nem kezdtük jól a meccset, ők szerezték meg az első gólt, aztán leszegtük a fejünket és vesztettünk az önbizalmunkból. A második félidőben szintet léptünk, egységesek voltunk és több önbizalommal játszottunk, de ez nem volt elég. Nem vagyunk elégedettek a mérkőzéssel, de biztos vagyok venne, hogy javulni fogunk”.

“Jó dolog, hogy a következő meccs ilyen közel van, és hogy pont egy El Clásico lesz. Egységet kell alkotnunk, és hinnünk kell magunkban és az adottságainkban. Nem felejtettünk el focizni, képesek vagyunk jó teljesítményt nyújtani. Az El Clásico mindig egy más kávéház, és biztos vagyok benne, hogy készen fogunk állni a meccsre”.

Raphael Varane

“Az volt a célunk, hogy nyerjünk, és nem sikerült megvalósítanunk. Mindent beleadtunk, a második félidőben jobbak voltunk, de nem találtuk meg a gólokat, amik a fordításhoz kellettek. Az utolsó pillanatig harcoltunk. Mindenki szenved, ha nem játszunk jól nyomás alatt. Nehéz volt ma a védelemnek”,

“Tudjuk, hogy minőségi keretünk van, és hogy tovább tudunk lépni ezen. Soha nem fogjuk feladni, mindenkinek bele kell adnia mindent azért, hogy segítse a csapatot, és össze kell tartanunk”.

El Clásico
“Nehéz időszak ez a csapatnak, de nagyon fontos meccs vár ránk napokon belül, és arra összpontosítunk, hogy a hétvégén nyerjünk. Pihenünk és fel fogunk készülni a mérkőzésre. Mindent bele fogunk adni a pályán, és harcolni fogunk a Real Madrid mezéért”.

Vinicius Jr.

“Nehéz egy ilyen meccsről beszélni. Nem játszottunk jól, és nem tudtuk azt csinálni, amit Zidane akart látni tőlünk. Keményen kell dolgoznunk és a Clásico-ra kell összpontosítanunk, mert az a meccs mindig egy remek alkalom. A legjobb formánkat kell majd nyújtanunk, ha nyerni szeretnénk”.

“Folytatnunk kell a munkát, fejlődnünk kell és meg kell próbálnunk megtalálni a legjobb formánkat ahhoz, hogy nyerni tudjunk a szezonban valamit. Holnap visszatérünk az edzőközpontba, keményen kell dolgoznunk és összpontosítanunk kell ahhoz, hogy jól tudjunk játszani szombaton”.

Teljes menetrend