Madridom.hu
Fórumajánló
Zidane: “Hiányzott belőlünk az önbizalom, nem játszottunk jól”
2020-10-22 08:49 d.gergo realmadrid.com
Zidane: “Hiányzott belőlünk az önbizalom, nem játszottunk jól” Bajnokok LigájaNyilatkozatok
UEFA Bajnokok Ligája - 1. forduló 2020 OKT 21 (szerda) 18:55 Estadio Alfredo Di Stéfano 2-3

A Real Madrid hiába lőtt két gólt a második félidőben, a Shakhtar Donetsk így is nyerni tudott az Alfredo Di Stéfano stadionban tegnap este. A Bajnokok Ligája nyitómeccsén elszenvedett vereség után Zidane így értékelte az összecsapást:

“Természetesen nem jó érzés nekünk a vereség. A meccs végére kezdtek összeállni a dolgok. Az első gólnál hibáztunk, de hiányzott belőlünk az önbizalom is, és nem játszottunk jól. A játékosaim jól reagáltak a második játékrészben. Nem érdemelnek ilyen eredményt. Rossz meccs volt, egy rossz este. Én vagyok az edző, és nekem kell megoldást találnom az ilyen helyzetekre, ez pedig most nem sikerült. Nehéz a játékosoknak is ez a vereség”.

“Nem hinném, hogy az akarat hiányzott volna belőlünk. Igaz, hogy nem kezdtük jól a meccsed, és egy hibából kaptunk gólt, onnantól kezdve pedig elveszítettük az önbizalmunkat. Nehéz dolog zsinórban kétszer kikapni, de ilyen a foci. Korábban is átéltünk már nehezebb pillanatokat, de emelt fővel és egységet alkotva kell dolgoznunk. Szombaton meccs vár ránk, arra kell összpontosítanunk most, hogy nagyszerű teljesítményt tudjunk majd nyújtani”.

Rossz hozzáállás
“Semmi nem volt jó. Ha három gólt kapsz az első félidőben, az azért van, mert semmi nem jó, ez biztos. Az első gól előtt elkövetett hiba után nehéz lett számunkra a meccs. Nem voltunk ott, és hiányzott az önbizalom, ami a legfontosabb tényező lenne”.

Helyrehozni a dolgokat
“Úgy érzem, hogy képes vagyok rá, és meg is fogom próbálni. Ez biztos. A játékosok is erre fognak törekedni. Helyre kell hoznunk a dolgokat, és ezt is fogjuk tenni. Tudjuk, hogy milyen helyzetben vagyunk. Ez a második rossz meccsünk, most pedig el kell kezdenünk felkészülni a szombati meccsre, hogy helyrehozzuk a dolgokat”.

“Én vagyok felelős a történtekért. Az, hogy az első félidő ilyen negatív volt, azt jelenti, hogy valamit rosszul csináltam. A játékosok az első félidő elejétől kezdve próbáltak nyomást gyakorolni az ellenfélre, de aztán minden megváltozott, amikor megszerezték a vezetést. Nehéz lett a helyzetünk. Nem felejthetjük el a korábbi meccseinket. A mai volt a második vereségünk. Nem örülünk neki, de nem fogjuk hagyni, hogy rossz hatással legyen ránk. Szeretnénk megfordítani a helyzetet, és ezt úgy tudjuk elérni, ha egységet alkotva dolgozunk tovább”.

A további lépések
“Sajnálom a játékosokat, mert sok dolgot nyertek nekünk. Ez egy rossz meccs volt, és nem érdemelték meg. De ilyen a foci. Folytatni kell a munkát, és hinnünk kell, hogy a borús idő után kisüt majd a nap. A labdarúgás időnként nehéz tud lenni, de én továbbra is pozitív maradok, és hiszek ebben a keretben és az elvégzett munkánkban”.

El Clásico
“Szombaton négykor kezdjük a meccset, előtte pedig fel fogunk készülni rá. Nem tudom kommentálni, hogy az emberek mit gondolnak. Meglátjuk majd, mi lesz. Számunkra most az a fontos, hogy nyugodtak maradjunk. Rossz esténk volt, és ezen változtatni fogunk. Nehéz bevenni ezt a vereséget, rossz napunk volt ma, de holnaptól már a szombati meccsre összpontosítunk és készülünk”.

Teljes menetrend