Madridom.hu
@madridom az Instagramon
Fórumajánló
2020-10-23 15:37 e.gergo realmadrid.com
Zidane: „Mindig voltak hullámvölgyei a csapatnak, nem csak az én irányításom alatt” NyilatkozatokSpanyol Bajnokság
Spanyol bajnokság - 7. forduló 2020 OKT 24 (szombat) 16:00 Camp Nou 1-3

A Real Madrid holnap délután a LaLiga hetedik fordulójában az ősi rivális FC Barcelona otthonában lép majd pályára, a csapatnak zsinórban két vereség után van lehetősége a Barca elleni szépíteni. Zidane mérkőzés előtti nyilatkozata:

Kicsit más lesz ez, mint a szokásos Clásico
„Tudjuk, hogy üres lelátók előtt fogunk játszani, és emiatt más lesz a meccs kicsit a Barcelona ellen, de minden csapatnak ezzel kell most szembesülnie. Más lesz ez a meccs, de egy El Clásico mindig különleges. Holnap játszani fogunk, és fontos lesz, hogy jól kezdjünk majd”.

Esély a bizonyításra
„A Clásico mindig Clásico marad, két jó csapat néz majd szembe egymással. A körülmények és az üres stadion ellenére jó meccs lesz. Ez a mérkőzés jó lehetőség lesz számunkra, hogy bizonyítsunk. Szeretnénk megváltoztatni az elmúlt meccsek dinamikáját”.

Ramos
„Sergio a kapitányunk, a vezérünk. Nem fogunk kockáztatni semmit, de felépült és velünk lesz holnap. Mint mindig, most is az a lényeg, hogy a játékos 100 százalékos állapotban legyen, és szerintem Sergio már elérte ezt a szintet”.

Két vereség egymás után
„Rosszul kezdtünk, és amikor gólt kaptunk, nehezen tértünk magunkhoz. Nehezen tudunk olyan csapatok ellen játszani, akik ennyire mélyen ülnek a pályán, de a foci ilyen, vannak hullámvölgyek, és ezt el kell fogadnunk. Most csak fel akarunk készülni a holnapi meccsre, és elfelejteni ami mögöttünk van. Friss még az emlék, de holnap újabb lehetőségünk lesz egy jó meccsre, ahol megmutathatjuk az erősségeinket”.

Camp Nou
„Nem esélytelenebb félként érkezünk majd. Minden meccsnek megvan a maga történelme, ez a labdarúgás szépsége. Lehetnek rossz meccseink vagy időszakaink, de az a jó, hogy mindig lesz majd egy új lehetőséged változtatni ezeken a rossz dolgokon. Mi is ezt fogjuk megpróbálni holnap, pozitívan gondolkodunk, és szeretnénk egy remek meccset játszani”.

Felkészülés
„Két napunk volt erre a meccsre készülni. Szeretnénk jól kezdeni, jól játszani, erősek lenni. Az önbizalom a pályán mutatott teljesítményből ered, ha jól teljesítesz akkor magabiztosan fogsz játszani, erre törekedünk majd holnap is”.

Barcelona
„A Barcelona minden edzővel erős, a Barca mindig Barca marad. Ismerik ezt a játékot, és mindig képesek megnehezíteni az ellenfelek dolgát. Nem fogok belemenni a részletekbe, de azt tudom, hogy nehéz meccsünk lesz holnap, és ez most jó nekünk. Szükségünk van most erre, összetett meccs lesz az első perctől kezdve”.

Kritikák
„Mindig is kritikus voltam önmagammal, mert csak így képes az ember fejlődni. De tudjuk, hogy képesek vagyunk változtatni a dolgokon, és a játékosok is jó meccset akarnak játszani holnap. Egy vereség után a legtöbb kritika engem ér, és ez normális. De nem élek a múltban, az foglalkoztat csak, hogy mi áll előttünk. Holnap újabb meccsünk lesz, egy újabb lehetőség egy jó meccsre”.

Motiváció
„Nyerni akarunk. Nem azért lépünk a pályára, hogy ne nyerjünk. Néha rosszul jön ki a lépés, de mindig az a célunk, hogy megnyerjük a meccseket. Ha nem is úgy alakulnak a dolgok, ahogyan szeretnénk, a motiváció és elkötelezettség mindig ott van bennünk végig a meccsen”.

Imázs
„Nincsenek könnyű meccsek, és előfordulhat, hogy a nem jönnek be az ember számításai. Ez történt velünk legutóbb is. Lőttek nekünk egy gólt, és bonyolultabb lett a helyzetünk. A Madrid történelmében mindig voltak hullámvölgyek, nem csak az én irányításom alatt. Fontos helyszínen játszunk holnap, esélyünk lesz megváltoztatni a rólunk kialakult képet, és egy rossz meccs után egy jót játszani”.

A klub támogatása
„Érzem, hogy támogat minket a klub. Sok dolgot nyertem a játékosokkal, és én is kitartok mellettük mindhalálig, mert ők azok, akik a pályán harcolnak, futnak és küzdenek. Érzem mindenkinek a támogatását. Most az a fontos, hogy megváltoztassuk a dinamikát, mert volt két nehéz meccsünk, és ezen változtatnunk kell. Jó hozzáállással és jó adottságokkal képesek vagyunk változtatni az ilyen rossz helyzeteken, holnap is erre fogunk törekedni”.

Kétség a játékosok kapcsán
„Semmi ilyen nincs bennem, én csak szeretném végezni a munkámat. Különösen akkor, ha nem mondanak szép dolgokat a csapatomról. Én vagyok az edző, és én hozom meg a döntéseket, ennyi. Itt vagyunk ás mindannyian arra törekszünk, hogy átlendüljünk ezen a rossz időszakon. Egy rossz meccs után össze kell tartanunk. Nem csak a focira igaz ez, hanem az életre úgy általában. Azt akarom a játékosaimtól, hogy tartsanak össze és próbálják a negatív dolgokat jóra fordítani”.

Hozzáállás
„Nem a hozzáállás a probléma. Az ilyen meccseken sok minden együttes hiányából van gond, de a játékosaim hozzáállása nem ezek közé tartozik. Mindig jól akarnak játszani, motiváltak és erre összpontosítanak mindannyian. De időről-időre előfordulhat, hogy nem úgy jön ki a lépés, ahogyan azt szeretnéd”.

Veszélyben van a saját jövője a klubnál?
„Erről beszélnek, nem tagadom én sem. Semmi nem változott, tavaly is ugyanez volt a helyzet ebben a szakaszban… Végeznem kell a munkámat, bele kell adnom mindent, ami tőlem telik és ami bennem van. A történelem nem változik. A kritikák sem fognak megváltoztatni. Az kell motiváljon minket a változásra, hogy holnap egy nagyon fontos meccsünk lesz, amin javítani tudunk a helyzetünkön”.

A hozzászólásokat keresed? Új otthonuk a Fórum! Regisztrálj és vegyél részt Te is az aktualitások és mérkőzések kibeszélésében!

Irány a fórum!
Teljes menetrend