Madridom.hu
@madridom az Instagramon
Fórumajánló
2020-10-24 20:42 e.gergo realmadrid.com
Ramos: „Folytatnunk kell a munkát, nem ünnepelhetjük ezt a győzelmet napokon át” NyilatkozatokSpanyol Bajnokság
Spanyol bajnokság - 7. forduló 2020 OKT 24 (szombat) 16:00 Camp Nou 1-3

A Barcelona elleni győzelem után Sergio Ramos és Thibaut Courtois is nyilatkoztak.

Sergio Ramos

„Jót tesz a mentalitásunknak ez a győzelem, különösen a következő meccsekre készülve. Boldogok vagyunk, és ki fogjuk élvezni ezt a győzelmet, de folytatnunk kell a munkát. Nagy elégedettséggel tölt el minket egy Clásico győzelem, különösen a Barcelona pályáján”.

Jót fog tenni ez a győzelem a csapatnak
„Tiszteljük a Barcelona csapatát, és ők is minket. Nagyon motiváltak voltunk, és elértük a célunkat. Ha nem tévedek, az első félidőben mi birtokoltuk többet a labdát, a másodikban pedig úgy döntöttünk, hogy megpróbálunk nagyobb egységet alkotni, és a második gólunk után jobban kezdtünk védekezni is. Nagyon jót fog tenni nekünk ez a győzelem”.

Büntető
„Megfogta a mezemet mikor ugrani akartam a labdáért, elég egyértelmű szituáció volt. Szerintem nem fair a bírót kritizálni egy ilyen helyzet után, ami egyértelmű büntető volt. A játékvezetők is azért vannak a pályán, hogy megpróbálják a lehető legjobban végezni a munkájukat, ez néha sikerül, néha pedig nem, de ezt el kell fogadnunk”.

„A büntető után kihasználtuk az ellenfél lankadását, és sikerült szereznünk egy harmadik gólt is, amivel bebiztosítottuk az eredményt. Nagyon örülök, hogy gólt tudtam szerezni, és hogy ezzel segíthettem a csapatnak a győzelem megszerzésében. Mindig is mondtam, és most is elmondom: nem az a fontos, hogy kinek a neve szerepel a gólok mellett, de remélem folytatni tudom majd a gólszerzést”.

Kritikák
„Tizenhatodik szezonomat töltöm a csapatban, és Madridban két elveszített mérkőzés már krízisnek van titulálva. Nem szabad változtatnunk a céljainkon, folytatnunk kell a munkát és három pontonként kell előre haladnunk. Jó munkát kell végeznünk a Bajnokok Ligájában is. A kritikákat félre kell tennünk. Nagy öröm számunkra, hogy nyerni tudtunk az ősi rivális otthonában, de folytatnunk kell a munkát”.

Csapategység
„A kommunikáció megkönnyíti a dolgokat. A szurkolók nincsenek a lelátókon, így most jobban halljuk egymást a pályán. Magunkért és a csapattársainkért futunk. A negatív energia soha nem jó, de a veteránok elintézik ezt. Mindig tovább kell lépnünk, ahogyan nem fogjuk a következő három napot a Clásico ünneplésével tölteni, úgy a vereségeken sem lamentálunk”.

Saját teljesítmény
„Kétséges volt a szereplésem a sérülésem miatt, de azt a célt tűztem ki magamnak, hogy itt lehessek és résztvevője lehessek a meccsnek. Az orvosok által javasolt pihenés és az elvégzett edzésmunka segített nekem”.

Thibaut Courtois

„Önbizalmat ad nekünk ez a három pont. Az emberek megkérdőjeleztek minket, de szerencsére a játékosok és az edzők soha. Egységes frontot képviselünk. Kedden már a Bajnokok Ligájában lesz szereplésünk, és ott is nyernünk kell. Nagyon örülünk ennek a mai sikernek, de a keddi meccsre kell már gondolnunk”.

Kiegyenlített meccs
„Szereztünk pár gólt és sikerült elérnünk a kitűzött célunkat, és megtenni azt a pályán, amire az edző kért bennünket. Jordi Alba képes veszélyt jelenteni az ellenfelek kapujára, igyekszik a védők mögé kerülni, és a góljuk is az ő beadásából született. Kiegyenlített volt a meccs, és én is védtem párszor. A második félidőben nem volt annyi tiszta helyzet, de értékesítettünk egy büntetőt aztán jött a harmadik gólunk is, bár Neto védett pár szépet”.

Ismét a győzelem útján?
„Minden meccsen harcolnunk kell ezért a címerért, és tisztában kell lennünk vele, hogy mit képvisel a Real Madrid. Volt két rossz meccsünk, ma pedig nagy akarattal játszottunk. Nagyon keményen dolgoztunk, és ezt kell tennünk minden mérkőzésen”.

A hozzászólásokat keresed? Új otthonuk a Fórum! Regisztrálj és vegyél részt Te is az aktualitások és mérkőzések kibeszélésében!

Irány a fórum!
Teljes menetrend