Fejléc kép
Fórumajánló
Zidane: “Ha így folytatjuk a játékot, akkor nagyszerű dolgokat érhetünk el”
2020-10-28 12:38 d.gergo realmadrid.com
Zidane: “Ha így folytatjuk a játékot, akkor nagyszerű dolgokat érhetünk el” Bajnokok LigájaNyilatkozatok
UEFA Bajnokok Ligája - 2. forduló 2020 OKT 27 (kedd) 21:00 Borussia-Park 2-2

A Real Madrid nagy hajrával felállt a kétgólos hátrányból, és kiegyenlített a lefújás előtt a Mönchengladbach ellen. Zidane mérkőzés utáni szavai:

Fegyelem és hit
“Fegyelmet kellett tanúsítanunk, és hinnünk kellett benne, hogy visszahozhatjuk magunkat a meccsbe. Ez megmutatta a csapat igazi jellemét, és ha így tudunk teljesíteni hosszabb távon, akkor nagy dolgokat érhetünk el, ebben biztos vagyok”.

A csapat reakciója a kétgólos hátrányra
“Hiányzott a pontosság. Nem mi szereztük a meccs első gólját, de van ilyen. Eladtuk a labdát, a Borussia erős a kontrákban, és az első ilyen alkalommal gólt lőttek nekünk. Ilyen a labdarúgás, az ilyesmi megtörténhet. Jobban foglalkoztat engem az, ahogyan a csapat reagált, mert nagyon nehéz helyzet, ha kétgólos hátrányban vagy a Bajnokok Ligájában. Nyugodt vagyok látva a csapat teljesítményét a meccs végén, és biztos vagyok benne, hogy különleges dolgokat fogunk majd elérni így”.

Továbbjutás a csoportból
“Minden tőlünk telhetőt meg fogunk tenni azért, hogy fejlődjünk. Mindig erre törekedünk. Minden mérkőzésünket meg akarjuk nyerni. Boldog vagyok, mert a játékosaim mindent beleadtak. Manapság nincsen olyan, hogy “könnyű meccs”, magunkra kell összpontosítanunk és ha így játszunk a jövőben is akkor nagy dolgokat fogunk elérni. Természetesen biztos vagyok benne, hogy tovább fogunk jutni a csoportból”.

Hazard
“Ez volt az első meccse egy hosszú kihagyás után. Az volt a terv alapból is, hogy fokozatosan fogjuk visszaszoktatni a pályára. Szüksége van erre a fokozatosságra, ennyi az egész. A meccsektől függ majd, hogy hogyan haladunk tovább. Tekintve hogy háromnaponta mérkőzésünk van, mindig figyelnünk kell, hogy az aktuális összecsapásokra éppen milyen csapatot küldünk ki”.

Sokat jelent, hogy vissza tudott jönni a meccsbe a csapat
“Megérdemelt eredmény a döntetlen, de nyerhettünk is volna. De ott volt a pálya másik oldalán egy csapat, akik megnehezítették a helyzetünket. Nem estünk pánikba, folyamatosan kerestük a lehetőségeket, és sikerült felállnunk a hátrányból, ami megmutatja a csapat igazi arcát. Ezt viszem haza ebből a meccsből, mert nagyszerű eredmény a Bajnokok Ligájában, ha kétgólos hátrányból végül pontot tudsz szerezni. Ha így folytatjuk a játékot, akkor nagyszerű dolgokat érhetünk el, és nyerni fogjuk a meccseket”.

Asensio
“Nagyon jól játszott, dinamikus és létfontosságú szereplője volt a meccsnek. Mindig veszélyt jelent, ha ő mozog a labdával, ismerjük az adottságait. De szerintem mindenki jól játszott – azok is, akik a kezdőcsapatban voltak, és azok is, akik csereként szálltak be a meccsbe. Asensio kapott egy kisebb rúgást, de semmi olyan nem történt, ami miatt aggódni kellene”.

Önkritika
“Az most a legfontosabb, hogy folytassuk a munkát. Csak annyit tudok mondani nektek, hogy nagyon boldog vagyok a csapatommal. Ti csak foglalkozzatok a saját dolgaitokkal, közben pedig mi is a saját feladatainkra összpontosítunk”.

Teljes menetrend