2020-10-30 17:20 d.gergo realmadrid.com
Zidane: “Három nagyon fontos pontért játszunk a Huesca ellen” NyilatkozatokSpanyol Bajnokság
Spanyol bajnokság - 8. forduló 2020 OKT 31 (szombat) 14:00 Estadio Alfredo Di Stéfano 4-1

A spanyol bajnokság nyolcadik játéknapján megrendezésre kerülő Huesca elleni összecsapás (szombat 14:00, Spíler 2) előtt Zinedine Zidane megtartotta szokásos sajtótájékoztatóját:

Az ellenfél
“A Huesca egy veszélyes ellenfél. Spanyolországban nincsenek kis csapatok. Mindent bele kell adnunk a pályán, mert egy erős és versenyképes ellenféllel kell majd szembenéznünk. Ez teszi ezt a bajnokságot olyan csodássá. Egy döntő lesz a holnapi meccs, így is kezeljük majd. Három nagyon fontos pont lesz a tét, és meg fogjuk próbálni megszerezni mindet”.

Az Inter elleni meccs még a jövő zenéje
“A holnapi meccs egy döntő, nem gondolhatunk az utána érkező keddi meccsre. A mindennapi munkára kell összpontosítanunk, és nem szabad távolabbra tekintenünk a mai és holnapi napnál. A játékosok is tisztában vannak ezzel”.

Hazard
“Jól van és boldog. Rendben dolgozik az edzéseken minden nap, jól érzi magát és jó formában is van. Kemény tud lenni egy játékosnak, ha összeszed egy sérülést, és emiatt nem lehet a pályán és a csapattársaival. Minden játékos ott akar lenni a pályán, és élvezni akarja a játékot. Most minden jónak tűnik és Hazard velünk van, de vannak mások akik most nem tudnak a csapattal lenni. Remélem, hogy hamar újra együtt lehet az egész csapat”.

“Sok meccsünk van, és az a terv, hogy Hazard is szerves része legyen a csapatnak. Meglátjuk majd, hogy hogyan kezeljük őt, de az a fontos, hogy ő jól érzi magát. Az a kulcs, hogy mindenki felkészült legyen, mert nagyon sok mérkőzés és pályán töltött perc áll még előttünk”.

Benzema és Vinicius konfliktusa
“Tisztázva lett a helyzet. A játékosok számára fontos, hogy beszéljenek egymással, nincsen probléma. A pályán mindig kijönnek ilyen dolgok, de ott is maradnak. Más dolgokra kell összpontosítanunk az energiáinkat. Jó látni amúgy az ilyen helyzeteket, mert ebből látszik, hogy fontos számunkra minden meccs. Megbeszélték egymással, és minden rendben van, semmi probléma nincsen. Mindannyian remekül edzettek, és most az a fontos, hogy az energiánkat a holnapi meccsre összpontosítsuk”.

“Nem gondolom, hogy ez a jelent befolyásolja majd azt, hogy az emberek hogyan éreznek Benzema iránt, mert ilyen dolgok mindig megesnek a pályán, a pillanat hevében mondanak dolgokat egymásnak a játékosok. Velem is megtörtént hasonló annak idején. Ezt nem csak azért mondom, hogy simítsak a helyzeten, az ilyesmi tényleg gyakran megesik, és teljesen normális. Az a fontos, hogy meg tudják beszélni egymással, és tovább tudjanak lépni. Tudom, hogy a sajtó imádja az ilyen dolgokat”.

Vinicus jövője
“Fiatal még, a jelen és a jövő is fényes számára a Real Madridnál. Dolgozik és úgy tűnik nekem, hogy jó formában van. Egy kölyök, aki szeretne tanulni és fejlődni, ez pedig remek mind az edzőnek, mind pedig a csapatnak”.

Szuperliga
“Hallottam hogy miről van szó, de van elég dolgom ahhoz, hogy a sok meccs mellett ne ezzel foglalkozzak. Olyan sűrűn játszunk, hogy egy győzelmet sem lehet megfelelően kiélvezni. Létfontosságú mindannyiunk számára, hogy most a holnapi meccsre összpontosítsunk. Döntőként tekintünk erre a mérkőzésre. Bármi megtörténhet, de ki kell élveznünk a jelent, aztán gondolkodhatunk a többi versenykiíráson”.

Mentalitás
“Meccsünk lesz holnap, és mindegy hogy ki az ellenfél, a tét ugyanúgy három pont lesz. Nem számít, hogy a Barcelona vagy a Huesca ellen játszunk, mindig három nagyon fontos pont forog kockán. A játékosok is így gondolkoznak”.

Lucas Vázquez sokoldalúsága
“Tudjuk, hogy milyen játékos ő, és hogy a pályán gyakorlatilag bárhol képes játszani. A jobb oldalon vannak most gondjaink, és a Barcelona és a Borussia ellen is csodás munkát végzett. Az még a nagyszerű benne, hogy sok pozitív energiát ad nekünk”.

Teljes menetrend