2020-11-08 17:38 d.gergo realmadrid.com
Zidane: Látom a csapaton az elkötelezettséget és az akarást NyilatkozatokSpanyol Bajnokság
Spanyol bajnokság - 9. forduló 2020 NOV 08 (vasárnap) 21:00 Estadio de Mestalla 4-1

A Real Madrid francia vezetőedzője a sajtó rendelkezésére állt, mielőtt a csapat útnak indult volna Valenciába, ahol a Mestalla stadionban játszik majd a csapat a spanyol bajnokság kilencedik játéknapján.

Valencia
“A hiányzó játékosok ellenére sok játékos közül tudunk még mindig meríteni a keretben, és ez a legfontosabb dolog. Nagyon jól fel fogunk készülni a meccsre, mert kemény lesz és szeretnénk jó teljesítményt nyújtani egy erős ellenféllel szemben”.

Újabb pozitív COVID tesztek a csapatban
“Casemiro és Hazard is jól állnak hozzá a dolgokhoz, és jól érzik magukat. Nem örülnek, amiért pozitív lett a tesztjük, de mentális és erőnléti szempontból a helyzet ellenére jól vannak. Üzentem nekik, és később beszélni is fogok majd velük. Ilyesmi megtörténhet, és el kell fogadnunk a helyzetet. Alkalmazkodnunk kell, és tudjuk, hogy lehetne sokkal rosszabb is. Ugyanez történt a múltkor Militao-val, el kell fogadnunk és folytatnunk kell a munkát a csapat többi tagjával”.

Felkészülés
“Felforgat mindent ez a helyzet, mert a meccs előestéjén is jöhet a hír, hogy valakinek a tesztje pozitív lett, és ezt nem lehet előre megjósolni. Mindegyik játékos óvatos volt és felelősségteljes, de az ilyesmi még így is megtörténhet. Lehetne sokkal rosszabb a helyzet. Persze edzőként örültem volna neki, ha számíthattam volna rájuk is a holnapi meccsen”.

Ramos, mint a focitörténelem legjobb belső védője?
“Igen, ott van a legjobbak között. Mindenki formálhat véleményt, de számomra ő a legjobb, mert láthatjuk, hogy mit ért el az eddigi pályafutása során, hogyan teljesít a mai napig és hogy mit képvisel ebben a klubban. De persze mindenkinek lehetnek saját kedvencei”.

Hazard
“Mentálisan erős. Kemény időszakon megy át, ott voltak a sérülései, most pedig ez a pozitív teszt. De mentálisan jól van, és ez a legfontosabb. Most egy héten keresztül várnia kell”.

Isco
“Folytatnia kell a kemény munkát. Nincsen probléma vele, ez inkább az edző gondja, akinek minden meccsen meg kell neveznie a kezdőcsapatot. Kihangsúlyoztam neki is, hogy folytatnia kell a munkát. Vannak nehezebb periódusok, de voltak jó időszakai is. Sok meccset fogunk játszani, és bár igaz, hogy az utóbbi időben nem kapott annyi szerepet, de ettől még nem változott meg a róla alkotott véleményem. Folytatja a munkát, és meg fogja kapni a lehetőséget”.

A csapat újra a helyes úton?
“A játékosaim ilyenek, ha nehéz helyzetbe kerülnek, akkor megvan hozzá a jellemük, hogy túllendüljenek az akadályokon, és a nap végén csak ez számít. Ez mindig is így volt. Vannak a szezon során nehezebb időszakok, elvégre a játékosok is csak emberek. Edzőként látom rajtuk, hogy mennyire elkötelezettek, és hogy jól akarnak teljesíteni. Néha a dolgok nem úgy alakulnak, ahogyan szeretnénk, de a csapat reakciója jó volt erre, és így is kell folytatnunk. Minden játékosomban hiszek”.

Modric
“Igazi példakép, nem csak egy öreg játékos. Nagyon fontos szerepe van a csapaton belül, és nincsenek kétségeim afelől, hogy milyen jó játékos is ő. Azért vagyunk itt mindannyian, hogy jó munkát végezzünk”.

Odegaard
“Jobban van már a térde, és a keretben benne lesz. Tisztában vagyunk a képességeivel, de még csak most tért vissza, időt kell neki adnunk. Megsérült, és ilyenkor az a legfontosabb, hogy ismét száz százalékos állapotba kerüljön, ami már meg is történt, és hogy alkalmazkodjon a helyzethez és a csapathoz”.

Teljes menetrend