Fejléc kép
Fórumajánló
Asensio: 100 bajnoki meccs a Real Madridban
2020-11-09 13:54 d.gergo realmadrid.com
Asensio: 100 bajnoki meccs a Real Madridban Érdekességek, statisztikák

A Valencia elleni mérkőzés volt Marco Asensio századik spanyol bajnoki szereplése a Real Madrid szerelésében! A kezdőcsapatban helyet kapó támadó eddig tizenhárom alkalommal volt eredményes a csapatban a spanyol élvonalban.

A támadónak ez az ötödik szezonja a Real Madrid első számú csapatának tagjaként, eddigi száz bajnoki meccsén 65 alkalommal járulhatott hozzá a csapat győzelméhez, és tizenhárom gólt is szerzett a tornán. Ebben az öt szezonos periódusban Asensio összesen tizenegy trófeával lett gazdagabb: Bajnokok Ligája (2), Klubvilágbajnokság (3), Európai Szuperkupa (2), Spanyol Szuperkupa (2) és spanyol bajnokság (2)

Első madridista szezonjában Asensio huszonhárom meccsen lépett pályára a spanyol bajnokságban, ebből tizenkilencet megnyert a csapattal, háromszor döntetlent játszott, egyszer pedig kikapott – neve mellé pedig három gólt vésett be a jegyzőkönyvekbe. Ami az idei szezont illeti, eddig hat mérkőzésen lépett pályára a spanyol élvonalban, ebből négyet megnyert, kettőt elveszített. A legtöbb bajnoki meccset a 2017/2018-as szezonban játszotta (32 bajnoki mérkőzés) – ez volt a legeredményesebb idénye is a tornában, hat gólt szerzett akkor.

Teljes menetrend