2020-11-09 13:48 d.gergo realmadrid.com
Courtois: Nem hagyhatjuk, hogy megtörje a csapatot ez a vereség NyilatkozatokSpanyol Bajnokság
Spanyol bajnokság - 9. forduló 2020 NOV 08 (vasárnap) 21:00 Estadio de Mestalla 4-1

A Valencia elleni vereség után Thibaut Courtois és Lucas Vázquez is értékeltek:

Thibaut Courtois

“Jól kezdtük a meccset, meg is szerzetük a vezetést. Nem tartottuk nyomás alatt az ellenfelet, és megfordították az eredményt. Három büntetőt ítéltek ellenünk. A Valencia nem dolgozott ki sok helyzetet. Az első tizenegyes Lucas kezezése miatt volt, ki is védtem, de újra el kellett végezniük, aminél közel voltam a labdához, de nem sikerült kivédenem. A második gól is balszerencsés volt. A szünet után próbáltuk megfordítani a helyzetet, szerintem képesek lehettünk volna rá”.

“A válogatott szünet után nehéz meccseink lesznek. A Villarreal nagyon erős, és játszunk az Inter ellen is a Bajnokok Ligájában. Szóval tudjuk, hogy nem hagyhatjuk, hogy megtörje a csapatot ez a vereség. Erősnek kell lennünk mentálisan, fel kell ismernünk, hogy miket rontottunk el, és fejlődnünk kell”.

Helyzetek
“A második félidő elején volt egy védésem amivel kapufára tudtam hárítani, aztán jött két büntető. Mi sok helyzetet dolgoztunk ki, de a labda nem akart ma bemenni. Úgy hallottam, hogy a második kapott gól előtt Asensio ellen szabálytalankodtak, de hoztak egy döntést a játékvezetők, utólag pedig már nem tudunk változtatni semmin”.

“Támadóbb focit játszunk és nyomást gyakorlunk az ellenfélre, de beeshetnek olyan gólok, mint például a Huesca ellen. Nehéz kapott gól nélkül zárni egy meccset. Össze kell tartanunk, mint a karantén után az előző szezonban. Akkor alig kaptunk gólt. Ma hármat kaptunk büntetőből, egyet pedig balszerencséből. A Valenciának nem voltak helyzetei”.

Casemiro hiánya
“Az edző filozófiája az, hogy huszonöt játékos van a keretben, és mindenki kaphat lehetőséget, mert hosszú a szezon. Jól kezdtük a meccset, és a második félidőre nehéz volt reagálnunk. Néhány játékos nem volt itt velünk ma, de akik a pályán voltak, azok jól játszottak. Veszítettünk, ami nem jó dolog, de most utazunk a válogatott meccsekre, és magunk mögött kell hagynunk ezt a mérkőzést”.

Lucas Vázquez

“A csapat néhány igen jó meccs után érkezett erre a mostani összecsapásra, de kemény este volt számunkra. Ki kell majd elemeznünk, tanulnunk kell ebből a vereségből és fejlődnünk kell. A rotálásra ugyanazt a rendszert alkalmazzuk az edzővel már öt éve, ő is azt teszi ami a csapat érdekeit leginkább szolgálja, és mi is igyekszünk a lehető legjobb formánkban lenni, hogy jól tudjunk teljesíteni”.

Bajnoki versenyfutás
“Nagyon érdekes lesz idén, nyitott a párharc a bajnoki címért. Reméljük, hogy a végén sikerül majd megszereznünk az aranyérmet”.

Büntető a kezezés után
“Lendületből futottam, a labda gyorsan jött és nem volt időm elmozdítani a kezemet az útból. Szerintem büntetőt ért az eset, és ezt el kell fogadnunk”

Teljes menetrend