2020-11-09 13:31 d.gergo realmadrid.com
Zidane: “Én vagyok a felelős mindenért” NyilatkozatokSpanyol Bajnokság
Spanyol bajnokság - 9. forduló 2020 NOV 08 (vasárnap) 21:00 Estadio de Mestalla 4-1

A Real Madrid súlyos vereséget szenvedett a Valencia otthonában a válogatott szünet előtti utolsó bajnoki mérkőzésen. A csapat francia vezetőedzőjének értékelése a lefújás után:

Jól kezdett a csapat, majd minden rosszra fordult
“Az első fél órában jól játszottunk, de a gól után megtörtünk és a játékunk dinamikája megváltozott. Fordulópont volt a kapott gól, onnantól kezdve minden rosszra fordult számunkra: három büntető, egy öngól… Kicsit nehéz megmagyarázni a mai teljesítményünket. Jól kezdtünk, de az egyenlítés után minden megváltozott”.

A játékvezetők értékelése
“Nem megyek bele ebbe a témába. Végzik a munkájukat, és én is végzem a sajátomat, amikor összeállítom a csapatot. Mindenki mondhat, amit akar. Mindannyian a Real Madrid játékosai, akiknek teljesíteniük kell. Nehéz meccs volt a mai. Nincsen magyarázat, nincsenek kifogások. Egyszerűen megváltozott a játékunk. Erősen kezdtünk. Három büntetőt ítéltek ma ellenünk, és a teljesítményünk is gyenge volt. Rossz napunk volt”.

Egyensúly
“Tudjuk, hogy a védelmünknek erősnek kell lennie. Erről szól minden. Tudjuk, hogy ha erősek vagyunk, és megvan a csapatban az egyensúly, akkor a támadóink képesek különbséget jelenteni a meccseken. A mai egy kemény mérkőzés volt, különösen az egyenlítés után. Megváltozott az egész meccs arca”.

Taktika
“Nem gondolom, hogy a Valencia taktikai szempontból túlteljesített volna minket. Szerintem jól felkészültünk a meccsre. Jól is kezdtünk, bár tény, hogy a kapott gól után minden megváltozott, aminek az okát nehéz megmagyarázni. Végső soron én vagyok a felelős mindenért, mert nekem kell megoldásokat találnom a mérkőzés közben, és nem variáltunk a kapott gólt követően”.

Teljes menetrend