Fejléc kép
Fórumajánló
Zidane veszélyes rotációja
2020-11-10 12:38 ___Samy___ as.com
Zidane veszélyes rotációja Érdekességek, statisztikák

Zidane rizikósnak nevezhető rotációja miatt a Real Madrid 22 nap alatt háromszor is vereséget szenvedett. A Cádiz, a Shakhtar Donetsk és most a Valencia is három pontot szerzett a madridi csapat ellen.

Valenciába pedig úgy érkezett a csapat, hogy kell a jó eredmény, hiszen a Barcelona, az Atletico Madrid, a Real Sociedad és a Villarreal is nyerni tudott. Zidane Hazard és Casemiro nélkül utazott el, de Mendy-t és Kroost is jegelte a kispadon. Helyettük játszott Marcelo és Isco, akik együtt nem kerültek be a kezdőcsapatba a Cádiz elleni vereség óta.

Talán vannak olyanok, akik úgy vélik, hogy ezek a változtatások Casemiro és Hazard nélkülözése miatt születtek meg, de aki így véli, az nagyon téved. Antonio Romero elmondása szerint a múlthét csütörtöki edzésen Zidane egy olyan csapattal próbálkozott, amiben ott volt Marcelo, Isco és Vinicius is.

A brazil balbekk 23 labdát adott el, e tekintetben ő lett a legsikeresebb madridi játékos a mérkőzésen. Ahányszor a kezdőcsapatban kap helyet, annyiszor bukkan fel az a kérdés, hogy ‘miért’. Isco szintén kritikán aluli teljesítménnyel rukkolt elő; egyetlen egy labdát szerzett csak vissza az ellenféltől. Meg kell említeni, hogy a 35 éves Modric is 9 labdaszerzéssel zárta a találkozót. Zidane ennek ellenére a 83. percig a pályán hagyta a spanyol középpályást, és egy olyan ember váltotta őt, aki szintén nem sok vizet zavar. Ő volt Luka Jovic.

A francia szakember ugyanakkor nem mutatott semmilyen érzelmet a vereséget követően sem. Nem eszközölt azonnal változtatást még 4-1-nél sem. Pedig ott volt a padon Ödegaard, aki egy hónap után jelentkezett ismét játékra, vagy Rodrygo, aki az Inter ellen szerezte a győztes gólt.

Már a Cádiz elleni mérkőzés egy figyelmeztetés kellett volna legyen Zidane számára. A frissen feljutott csapat edzője egyértelműen Marcelóra utazott. Az ő oldalán Salvi folyamatosan nyomás alá helyezte a csapatot, illetve a védelmet. Végül a gól is Marcelo védekezésbeli hibájából adódott. Zizou aztán félidőben lecserélte Iscót, Ramost és Modricot is.

“Mikor cserélek, azzal nem hibáztatni akarok 2-3 játékost…Minden rosszul ment”, válaszolta arra a kérdésre, hogy mi nem működött. Azonban ezzel nem értek véget ezek az idők.

Marcelo a Shakhtar elleni meccsen ismét a kezdőben találta magát, hiába volt gyenge a Cádiz ellen. Talán ebben közrejátszott az is, hogy az ukrán csapat számos játékosa nem utazott el a meccsre a pozitív covid-teszt miatt. Azonban ez a lényegen nem változtat; Marcelo a védelem bal oldalán kapott helyet, míg Mendy kezdett a jobbon. Militao Ramost váltotta a védelem közepén, Jovic pedig a semmiből került be és újfent nem tett hozzá semmit. Zidane csapata a második félidőben aztán csak elrakott két gólt, de még ez is kevésnek bizonyult. Az ukránok 3-2-re nyertek.

A válogatott szünet után azonban lehet a sors megint úgy hozza, hogy Jovic fog kezdeni a Villarreal ellen, hiszen Karim Benzema sérülést szedett össze a Valenciában.

Teljes menetrend