Madridom.hu
@madridom az Instagramon
Fórumajánló
2020-11-24 13:43 e.gergo realmadrid.com
Casemiro: „Élvezem a piszkos munkát, és hogy nem én vagyok a reflektorfényben” Bajnokok LigájaNyilatkozatok
UEFA Bajnokok Ligája - 4. forduló 2020 NOV 25 (szerda) 21:00 San Siro 0-2

Az Inter elleni mérkőzésre hangolódva az UEFA a Real Madrid brazil középpályásával, Casemiróval készített interjút.

Mennyire volt fontos az Inter elleni győzelem?
„Tudtuk előre, hogy nem lesz könnyű meccsünk, de mentálisan erősek voltunk, és a győzelemre összpontosítottunk. Rodrygo góljával meg is nyertük a mérkőzést. Nagyon fontos szerepe volt a mentális erőfeszítéseinknek és az összpontosításunknak. Tudjuk, hogy hosszú még az út, de nagyon fontos volt az a győzelem. Szeretnénk az élen végezni a csoportban, erre meg is van az esélyünk, és a saját kezünkben van a dolog. Csak javulni tudunk a tornában. Tudjuk, hogy ez egy nehéz csoport. A Shakhtarban van pár nagyon jó brazil játékos. A Borussia jól teljesít Németországban, és olyan edzőjük van, akinek erős elképzelései vannak. Az Inter is egy nagyszerű csapat, erős hagyományokkal és az edzőjüknek világos elképzelése van a játékról”.

Ramos századik gólját szerezte azon a meccsen. Milyen vele játszani?
„Sergio egy vezér az öltözőben és a pályán is. Öröm számomra, hogy ilyen sok ideje együtt játszhatok vele. Beleírja a nevét a klub történelemkönyvébe. Soha nem adja fel, mindig harcolni és nyerni akar. Lökést ad a csapatnak is, vezér és példakép számunkra. A múltkor megszerezte a századik gólját a csapattal, amiért gratulálnunk kell neki. De nekünk, akik minden nap együtt dolgozunk vele, nem okoz ez meglepetést. Amilyen keményen dolgozik, és amennyire odafigyel magára, ez a teljesítmény nem meglepő. Mindent elárul róla, hogy mennyi fontos gólt szerzett. Nagy személyiség, 34 éves és még mindig fejlődni, tanulni és dolgozni akar”.

Milyen a Bajnokok Ligájában játszani?
„Különleges dolog. A meccset megelőző hét mindig más ennél a klubnál. Minden mérkőzés fontos, de az atmoszféra teljesen megváltozik egy Bajnokok Ligája meccs előtt. Nem meglepő, hogy a Real Madrid ennyi trófeát nyert már. Azért élünk mindannyian, hogy megnyerjük ezt a tornát”.

Milyen zárt kapuk mögött játszani?
„Nagyon furcsa, különösen azért, mert hiányoznak nekünk a szurkolók, ez lenne a szép a fociban, ha ők is ott lehetnének. De biztos vagyok benne, hogy a Real Madrid szurkolói követik a meccseinket, és otthonról támogatnak minket. Tudjuk, hogy nem áll jól a dolog jelenleg a visszatérésük kapcsán, összetett problémát okoz a COVID-19, és oda kell figyelnünk magunkra. Szomorú helyzet, de megértjük, hogy egy darabig így fogunk még játszani. Alkalmazkodnunk kell hozzá, de ha választhatnánk, akkor természetesen azt szeretnénk, hogy a szurkolók is ott lehessenek velünk a stadionban. Nagyon fontosak számunkra”.

Milyen a kapcsolatod az edzővel?
„Nagyon könnyű beszélgetni vele. Mindig a példaképem volt játékosként, mert ő is a középpályán játszott. Más adottságai vannak, mint nekem, de nagyon tetszik a játékstílusa. Azt nem is fogjuk fel teljesen, hogy mit tesz le az asztalra edzőként. Nagyon kevés edző mondhatja el magáról, hogy ennyi mindent elért már, különösen a Bajnokok Ligájában. És nem felejthetjük el azt sem, hogy az előző szezonban újra megnyertük a bajnokságot és a Spanyol Szuperkupát is. Élveznem kell ezeket a pillanatokat, és tanulnom kell tőle minden nap. Húsz-harminc év múlva is emlékezni fognak rá, hogy mit ért el Zidane játékosként és edzőként, ki fogja állni az idő próbáját a teljesítménye. Beszélni fognak róla akkor is, amikor a Real Madrid történelméről van szó”.

A védekező középpályások szerepe
„Mindig is tartottam, hogy mindegy hány éves egy játékos, mindig tanulni fog valami újat, még ha csak egy apró részletről is van szó. A védekező középpályások gyakoriak voltak korábban is, különösen Brazíliában. Sok ilyen játékosunk volt, mint például Mauro Silva, Gilberto Silva, Dunga… Jól érezték magukat ebben a szerepben, „5-ösként”, ahogyan Brazíliában hívjuk. Később kicsit eltűnt ez a szerep, de kezd visszatérni, mert változik a foci. Visszatértünk a régi formációhoz, ahol a szélső védők nagyon magasan előre mennek, majd vissza hátra. A védekező középpályás természetesen létfontosságú szerepet játszik ebben, mert segít megtartani az egyensúlyt a pályán. Oda kell figyelnie a többiekre, és ki kell töltenie a területet a pályán, amit valaki más hagy esetleg maga mögött üresen. A védekező középpályás van mindig a középpontban, és létfontosságú a szerepe a csapatban”.

Zsinórban három Bajnokok Ligája trófeát nyertél. Milyen érzés, mikor az edző a kezdőcsapatba nevez a döntőn?
„Leírhatatlan. Az embernek ezt meg kell tapasztalnia ahhoz, hogy érezze milyen a döntőben játszani, különösképp a Real Madrid játékosaként. Ezt meg kell tapasztalni, annyira különleges dolog. A nyerni akarás, a szurkolók… Még enni is nehezen tud ilyenkor az ember, annyira ideges vagy a meccs előtt. Ez a Bajnokok Ligája, te pedig a Real Madrid játékosa vagy. Egy valóra vált álom, hogy ennyiszer meg tudtam nyerni ezt a tornát”.

A Juventus elleni döntőn gólt is szereztél…
„Esküszöm, még csak el sem képzeltem soha, hogy ott lehetek egyszer a Bajnokok Ligája döntőjében, azt meg pláne, hogy még gólt is szerzek. Élvezem a piszkos munkát, és hogy nem én vagyok a reflektorfényben, ilyen ember vagyok. Soha nem gondoltam, hogy eredményes leszek a döntőn, és mikor megtörtént, azt sem tudtam, mit csináljak éppen. Elkezdtem futni, kitártam a karjaimat és térdre rogyva csúsztam. De őszintén nem fogtam fel, hogy mit csinálok éppen. Mikor a csapattársaim odaértek hozzám, felnéztem és megköszöntem Istennek, hogy megélhetek egy ilyen álmot”.

Ha a feltöltő ezt elérhetővé tette, a HD felbontásért kattints a videó beállításaira.

Nem szerzel sok gólt, de amikor igen, az fontos a csapatnak
„Nem szeretek kiemelkedni. Minden játékos gólokat akar lőni, de boldog vagyok akkor is, amikor elvégzem a piszkos munkát, és Benzema, Vinicius vagy Hazard eredményes. Még Sergio Ramosban is megvan erre az adottság, minden nap, minden meccsen lenyűgöz. Az a célom, hogy a saját munkámat jól végezzem a pályán, hogy megszerezzem a labdát az ellenféltől, amikor veszélyeztetnének. Élvezem is ezt a feladatot”.

A hozzászólásokat keresed? Új otthonuk a Fórum! Regisztrálj és vegyél részt Te is az aktualitások és mérkőzések kibeszélésében!

Irány a fórum!
Teljes menetrend