Fejléc kép
Fórumajánló
A LaLiga elnöke örülne Cristiano és Mourinho visszatérésének
2020-11-27 12:01 d.gergo as.com
A LaLiga elnöke örülne Cristiano és Mourinho visszatérésének Spanyol Bajnokság

Javier Tebas, a LaLiga elnöke a World Football Summit összejövetelen nyilatkozott a bajnokság jelenéről és jövőjéről.

A LaLiga elnöke elmondta, hogy olyan edzőket szeretne a bajnoksághoz vonzani, mint a Liverpool trénere, Jurgen Klopp, a Manchester City-t irányító Pep Goardiola, vagy a Tottanhemet edző José Mourinho. Véleménye szerint az ilyen karakterek segítenék a LaLiga növekedését világszerte, de kihangsúlyozta azt is, hogy a tornának hasonló nevek nélkül is meg kell állnia a helyét.

A nagy nevek segíthetik a torna terjeszkedését
“Mindig a legjobbakat akarjuk. Azt akarom, hogy Messi a LaLigában játsszon. Azt akarom, hogy Mourinho, Guardiola, Klopp, Cristiano is itt legyenek. Ezek a nevek segítenék a Liga növekedését” – mondta Javier Tebas egy interjú keretein belül.

Mourinho és Guardiola dolgoztak már a spanyol bajnokságban a Real Madrid és a Barcelona berkein belül, a katalán csapat pedig a hírek szerint az elmúlt szezonok során többször is megkörnyékezte Klopp-ot.

Cristiano Ronaldo a Real Madrid örökös góllövőlistájának éléről távozott a Juventushoz, spanyol lapértesülések szerint viszont nem elképzelhetetlen, hogy a portugál válogatott csapatkapitánya 2021 nyarán visszatérjen Madridba – írja az AS.

Mindeközben Messi szerződéshosszabbítása körül (ahogyan azt megszokhattuk), most is áll a bál. Jelen állás szerint jövő nyáron szabadon igazolhatóvá válik az argentin legenda, aki idén augusztusban már távozott is volna, ám a katalán sportegyesület ragaszkodott a 700 millió eurós kivásárlási árhoz, ebben az álláspontban pedig a LaLiga támogatását is élvezte a klub.

Egy bajnokság nem építhet egy-egy játékosra a terjeszkedés során
“Emlékszem rá, akkor azt mondtam, hogy Messi nem létfontosságú a bajnokság számára. Dolgozunk azon, hogy hogyan kezeljük majd azt, ha esetleg mégis távozik egy napon, de hibát követ el bármelyik bajnokság, amelyik egy-egy játékosra élezi ki a tevékenységeit. A sztárok bizonyos régiókban segíthetik a bajnokság terjeszkedését, de ha globálisan gondolkozik az ember, akkor egy jó termékre van inkább szükség, ez pedig nekünk megvan. Stratégiát kell alkotni, amiben segíthetnek a játékosok is”.

Ki lenne a LaLiga arca Messi távozásával?
“Griezmann a legdrágább igazolások között van Spanyolországban, és őt is szeretnék megszerzeni más csapatok, mint a PSG vagy az angol klubok. Madridban ott van Benzema, aki Európa egyik legjobb játékosa. Meglátjuk, hogy mi lesz Haaland sorsa, kiköt-e ő is itt jövőre… Nagy sztárjaink és nagy klubjaink vannak. De más csapatok is léteznek a Real Madridon és a Barcelonán kívül”.

Messi távozása nem hatna a LaLiga bevételeire
“Egyedülálló termékünk van, és a következő négy szezonra már alá is írtuk az audiovizuális megállapodásainkat, amik közül egyikben sem szerepel olyan kitétel, hogy a LaLiga kevesebb pénzt kapna akkor, ha a Messi vagy bármelyik másik játékos elhagyná a bajnokságot. Néhány szponzorációt persze érintene egy ilyen esemény, de nem éreznénk meg a hatását”.

“De tartom a korábbi véleményemet, miszerint személy szerint örülnék neki, ha Messi még sok éven át itt folytatná a játékot Spanyolországban. Ő a történelem legjobb labdarúgója, és azt kívánom, hogy Spanyolországból vonuljon vissza”.

Teljes menetrend