Madridom.hu
@madridom az Instagramon
Fórumajánló
2020-11-27 15:18 e.gergo realmadrid.com
Zidane: „Ha egységet alkotunk és összpontosítunk, akkor nagyon nehéz minket legyőzni” NyilatkozatokSpanyol Bajnokság
Spanyol bajnokság - 11. forduló 2020 NOV 28 (szombat) 21:00 Estadio Alfredo Di Stéfano 1-2

A Real Madrid holnap este az Alavés csapatát fogadja a spanyol pontvadászat tizenegyedik játéknapján. Zidane mérkőzés előtti nyilatkozata:

„Huszonnégy játékosunk van akik mind játszhatnak, és amilyen sok mérkőzésünk van, szükségünk is lesz mindenkire. Azt a teljesítményt kell megcéloznunk, amit Milánóban nyújtottunk. Többet kell látnunk az ott elvégzett munkából, és folytatnunk kell a munkát, mert holnap újabb döntő vár ránk, és három nagyon fontos pont lesz a tét. Az Alavés meg fogja nehezíteni az életünket, és szeretnénk jó úton maradni”.

„A hozzáállással és az akarattal nincsen gond, mert mindig nyerni akarunk. Néha megszenvedünk, de ilyen a labdarúgás. De tudjuk, hogy ha egységet alkotunk és összpontosítunk, akkor nagyon nehéz minket legyőzni. A legnehezebb dolog a fociban az, hogy folyamatosan tartani tudd ugyanazt a szintet, és minden nap dolgozunk azon, hogy összpontosítani tudjunk erre, még ha nincs is sok időnk a meccseink között. Minden mérkőzéssel fejlődni akarunk”.

Győzelem az Inter ellen
„Remek munkát végeztünk azon a meccsen. Egy döntő volt az is, és a játékosok briliánsan kezelték. Minden mérkőzésen bizonyítanunk kell, hiba nélkül és csapatként kell dolgoznunk, hogy ki tudjuk hozni magunkból a legjobbat. Az Inter ellen az első huszonöt percben fenomenálisan játszottunk. A kiállítás után is folytatni tudtuk ezt, pedig néha tíz játékos ellen nehezebb is játszani. Nem kockáztattunk, egy emberként védekeztünk, nem kaptunk gólt és sok gólhelyzetünk volt. Ezen az úton kell marandunk”.

Sérülések
„Carvajal is összeszedett valamit. Azt nem tudom, hogy milyen hosszú ideig kell távol maradnia, mert nem vagyok orvos. Kellemetlen neki a sérülés. Karim sérülése egy hosszabb történet volt, és létfontosságú, hogy jól érezze magát mielőtt újra csatlakozik a többiekhez. Egy játékosnak jól kell éreznie magát ahhoz, hogy teljesíteni tudjon. Sergio esetében sem fogunk kockáztatni. Jobban érzi már magát, de meglátjuk még, hogy mikor tér vissza a csapathoz”.

Mentalitás
„Mindig összpontosítanod kell a Real Madridban. Soha nem állunk meg, és a játékosoknak mindig ki kell venniük a részüket a munkából. Vannak veteránok és fiatalok is a csapatban, és a keret mindig változik, de a játékosok mindig versenyezni akarnak a játéklehetőségért. Jelenleg ezzel a kerettel kell dolgoznunk a szezon végéig. Nem szükséges változtatnunk semmin”.

Átigazolási időszak
„Nem fogok az átigazolási időszakról beszélni. Huszonnégy játékos van a keretben, és szükségem lesz mindenkire. Arra van szükségem, hogy mindenki felkészült legyen, és készen álljon a játékra. A játékosaim egészsége nagyon fontos számomra, és amikor valaki megsérül, akkor az nekem is fáj, mert mindannyian segíteni szeretnének a csapatnak. Sok meccsünk van, és óvatosnak kell lennünk”.

Hit a csapatban
„Hiszek magamban és a játékosokban. A játékosok hisznek bennem és a csapatban. Szerintem nagyon pozitív felfogású ember vagyok, egy hihetetlen klubnál dolgozhatok és ezt a lehetőséget ki is használom. A nap mindig felkel, és ha összpontosítunk minden meccsre, akkor hihetetlen eredményeket érhetünk el. A rossz időszakok során bíznunk kell magunkban, hogy kijöjjünk ezekből a helyzetekből”.

Odegaard
„Jól teljesít. Remek adottságai vannak, és fokozatosan kezdi megmutatni, hogy mire képes a pályán. Számomra a csapat és a csapat teljesítménye a fontos. Ha képesek vagyunk együtt dolgozni, akkor nehéz lesz minket legyőzni”.

Egység
„Ez nem fog változni. Ha veszítünk, akkor együtt veszítünk, ha nyerünk akkor együtt nyerünk. Ezt a játékosok is így gondolják”.

Nem szabad leengedni
„A magabiztosság segít a folytonosság elérésében. Magabiztosak vagyunk, de bárki ellen is játsszunk, az ellenfél feltüzelve jön ki a pályára, és időnként megszenvedünk. Egy percig sem engedhetjük, hogy az összpontosításunk visszaessen, és százötven százalékon kell pörögnünk, ha nyerni akarunk. Mindenkinek elkötelezettnek kell lennie, és összpontosítanunk kell”.

Játékosok visszavonulása
„Minden ember érzi, ha folytatni akarja vagy sem. Én 34 éves koromban döntöttem úgy, hogy abbahagyom a játékot. De vannak játékosok, akik folytatják, és ez nagyszerű dolog. Én senkinek nem fogom megmondani, hogy mit csináljon”.

Maradona
„Sokat beszélnek arról, hogy ki a világ legjobb játékosa, most pedig elveszítettük azt, aki az abszolút legjobb volt… Másoknak talán Cruyff, Messi vagy Ronaldo a legjobb, és mindannyian fenomenális játékosok is. Szomorú, mert egy olyan embert veszítettünk el, aki a labdarúgásnak és a világnak is fontos volt. Maradona egyedülálló játékos volt”.

A hozzászólásokat keresed? Új otthonuk a Fórum! Regisztrálj és vegyél részt Te is az aktualitások és mérkőzések kibeszélésében!

Irány a fórum!
Teljes menetrend