Fejléc kép
Fórumajánló
Nacho: “Nem cserélnék senkivel, boldog vagyok a csapatban”
2020-11-30 19:28 d.gergo realmadrid.com
Nacho: “Nem cserélnék senkivel, boldog vagyok a csapatban” Bajnokok LigájaNyilatkozatok
UEFA Bajnokok Ligája - 5. forduló 2020 DEC 01 (kedd) 18:55 NSK Olimpiyskiy, Kijev 2-0

A Shakhtar Donetsk elleni mérkőzés előtt Nacho volt Zidane társa a mérkőzés előtti sajtótájékoztatón. A spanyol védő gondolatai a Bajnokok Ligája ötödik csoportmeccse előtt:

“Mindig különleges visszatérni egy olyan stadionba, ahol korábban a magasba emelhetted a Bajnokok Ligája trófeáját. A válogatottal is játszottam ebben a stadionban, szóval nagyon különleges ez a helyszín. Remélem, hogy ez is motiváló hatással lesz a csapatra, és meg tudjuk nyerni a meccset”.

Hazard
“Természetesen nagyon fontos játékos. Mikor nála van a labda, teljes erőbedobással játszik, és az ellenfeleink nagyon nehezen tudják kordában tartani. Az igaz, hogy nincs szerencséje a sérülésekkel. Reméljük, hogy a lehető leghamarabb felépül, mert szükségünk van rá a szezon hátralévő részében”.

Saját posztja és Ramos
“Fontos játékosnak érzem magam a keretben. Nem játszom minden meccsen, mint mondjuk Ramos, de Zidane irányítása alatt fontos tagja vagyok a csapatnak. Most igyekszem kihasználni Ramos hiányát, és kihozni a helyzetből a maximumot. A saját posztomon játszhatok, ahol komfortosan érzem magam a pályán. Azért vagyok itt, hogy segítsem az edzőt, ahogy csak tudom. Sergio barátjaként és madridistaként remélem, hogy meg fogja hosszabbítani a szerződését a klubbal”.

A folytonosság hiánya
“Próbáljuk megtalálni a folytonosságót. Az Inter ellen kiváló teljesítményt nyújtottunk, míg az Alavés ellen gólokat kaptunk és szenvedtünk a fontos momentumokban, de a csapat készen áll, és magabiztosak vagyunk. Nem hinném, hogy a motiváció hiányzott volna az Alavés elleni meccsen. Mindannyian igyekszünk méltó módon képviselni ezt a címert, minden meccset meg akarunk nyerni. Mi is csak emberek vagyunk, jó napokkal és rosszabbakkal. A riválisaink is egyre jobban megismernek minket. A csapat minden meccset próbál megnyerni. Próbáljuk megtalálni a folytonosságot és a helyes utat, hogy ne legyenek hullámvölgyek”.

A védelem formája
“Igyekszünk jól teljesíteni hátul, így tudunk csak meccseket nyerni. Az ellenfeleink is elemeznek minket, és egyre nehezebb a helyzetünk. A csapat képes arra, hogy ismét erős védelme legyen. Játékosok vagyunk, de mindenekelőtt emberi lények, és igyekszünk a képességeinkhez mérten a lehető legjobban teljesíteni. Ha trófeákat akarunk nyerni, akkor ennél többre lesz szükségünk, de kihozzuk a helyzetből a lehető legtöbbet, hogy meccseket tudjunk nyerni, és ne kapjunk gólokat”.

Megoldások
“Hosszú ideje dolgozunk már együtt az edzővel, és elég jó szezonjaink voltak. Mindig elemeztük az ellenfelek játékát, az edző pedig ellátott minket információkkal, hogy mit kell tennünk a pályán. Most, hogy nem jönnek az eredmények, úgy tűnhet, mintha nem dolgoznánk elég keményen, és nem tennénk meg mindent, hogy jóra forduljon a helyzetünk. Azonban ez nem is állhatna messzebb a valóságtól. Minden szezon elején elmondják, hogy nem fogunk sok mindent nyerni, de a végén mindig magasba emelhetünk trófeákat, és elérünk olyan dolgokat, amiket korábban senki. Sok tapasztalt és jó adottságú játékosunk van, képesek vagyunk jól teljesíteni. Az a fontos, hogy a csapat a végsőkig harcoljon”.

Boldog a csapatnál
“Gyermekkorom óta ugyanaz a válaszom. Ha akkor leteszik elém, hogy ennyi tapasztalattal leszek itt gazdagabb és ennyi meccsen léphetek pályára, azonnal aláírtam volna előre. Arról álmodoztam, hogy legyen egy mérkőzésem a Real Madrid felnőtt csapatában, és lett kétszáz. Minden eddigi edzőm jó dolgokat mondott rólam, teszem a dolgomat, és igyekszem jól végezni a munkámat. Személy szerint jobban örülnék ha minden szezonban ötven meccset játszhatnék húsz-harminc helyett, ezt nem tagadhatom. Viszont boldog vagyok, és annál a klubnál vagyok, ahol lenni akarok. Minden nyáron kapok ajánlatokat más csapatoktól, de boldog vagyok itt. Harcolok a klubért. Jelenleg nem cserélnék senkivel”.

Teljes menetrend