Madridom.hu
@madridom az Instagramon
Fórumajánló
2020-12-01 08:29 e.gergo marca.com
A láthatatlan Odegaard-faktor Érdekességek, statisztikák

Martin Odegaard kulcsszerepet töltött be a Real Madrid Inter elleni győzelmében, ez a szerep hiányzott a pályáról az Alavés elleni mérkőzés első hetven percében.

A Bajnokok Ligájában az olaszok elleni meccsen Odegaard fontos szerepet töltött be a játékok felépítésében és a csapat által gyakorolt középpályás nyomásban, ez az ami hiányzott a szombati bajnoki mérkőzésen a csapat játékából.

Az Inter ellen a csapat szezonrekordnak számító 796 passzt járatott a pályán, ezzel szemben az Alavés ellen csupán 563 passzig jutott a csapat, a Real Madrid passzpontossága pedig az olaszok elleni összecsapáshoz képest 92.21 százalékról 87.92 százalékra esett vissza – számol be a spanyol MARCA.

A csapat játékstílusa is teljesen más arcot mutatott a két meccsen; az Inter ellen gördülékeny középpályása és éles támadójáték jellemezte a Real Madridot, az Alavés ellen pedig javarészt keresztlabdákkal és beívelésekkel próbálta áttörni az ellenfél védelmét a csapat. A Real Madrid 25 (szögletekkel 40) alkalommal próbálkozott beíveléssel az Alavés elleni hazai összecsapáson.

Odegaard nem a cseleiről híres, azonban nagyon jól tud helyezkedni a pályán, és képes megtalálni a társakat az üres területeken. Odegaard a körülötte lévő csapattársak játékát is felhúzza: míg Toni Kroos Milánóban 132 passzt adott 96.97 százalékos pontossággal, a német középpályás az Alavés ellen csak 63 passzt tudott a magáénak, 90.48 százalékos pontossággal. Luka Modric passzjátéka a két meccs között 108-ról 43-ra csökkent, pontossága 92-ről 84 százalékra esett vissza.

Az Inter otthonában sikerült remekül járatni a labdát, elnyelve az Inter által gyakorolt nyomást. Valdebebasban az Alavés ellen nehezen építkezett a csapat hátulról, nehezen találta meg a létfontosságú „utolsó passzt”, és nehezen nyitotta fel az Alavés védelmét.

Olaszországban Kroos nyolc, Modric kilenc labdát szerzett, míg az Alavés elleni meccsen teljesítményük sorrendben egy és öt labdaszerzés volt, annak ellenére, hogy egy sokkal közvetlenebb játékkal operáló ellenféllel néztek szembe a hétvégén.

Odegaard nem cseni el a reflektorfényt a pályán, nem az ő játékából készülnek majd a látványos válogatások. Ha úgy tetszik, láthatatlan tud maradni a pályán. Azonban játékával nagyszerű erőfeszítéseket tesz azért, hogy be tudja építeni magát abba a középpályába, ahol jelenleg a posztjukon a klub történelmének talán legjobb triója szerepel.

A hozzászólásokat keresed? Új otthonuk a Fórum! Regisztrálj és vegyél részt Te is az aktualitások és mérkőzések kibeszélésében!

Irány a fórum!
Teljes menetrend