Madridom.hu
@madridom az Instagramon
Fórumajánló
2020-12-02 10:03 e.gergo realmadrid.com
GALÉRIA: A Shakhtar elleni mérkőzés képekben Bajnokok LigájaKépgaléria
UEFA Bajnokok Ligája - 5. forduló 2020 DEC 01 (kedd) 18:55 NSK Olimpiyskiy, Kijev 2-0

A Real Madrid kétgólos vereséget szenvedett az ukrán Shakhtar Donetsk ellen, így az utolsó csoportkörre marad, hogy eldőljön a csapat nyolcaddöntős szereplésének sorsa.

A kijevi Olimpiai Stadionban megrendezett mérkőzés során az első félidő gól nélkül zárult, de helyzetekben nem volt hiány. A vendég csapat nyomást gyakorolt az ukránokra és számos alkalommal már a házigazdák térfelén megszerezték a labdát. A Real Madrid első gólhelyzetére öt percet kellett várni, Karim Benzema beadása Marco Asensiót találta meg, aki a védők vonalából kiugorva kapufát talált közeli lövésével.

Hat perccel később Modric hozta helyzetbe a Real Madrid francia csatárát, ám Benzema tizenhatosról eldurrantott lövése túlságosan középre ment, a hazaiak kapusának nem okozott problémát a lövés hatástalanítása. A meccs harmincadik percében Odegaard és Asensio játszott össze az ellenfél tizenhatosán belül, a spanyol lövését Anatoliy Trubin kapus tolta a léc fölé.

A második félidő is ott folytatódott, ahol az elsőnek vége lett, a Real Madrid folytatta a helyzetek gyártását. Az ötvenedik percben Benzema próbálkozott nagyjából 17 méterről, lövése azonban gyengére sikeredett, a hazaiak kapusa könnyedén megfogta. Egy perccel később Benzema már a tizenhatos jobb szélén forgatta védőjét, beívelt labdáját Nacho fejelte fölé.

Öt perc sem telt el Nacho helyzete óta, mikor egy védelmi hiba miatt Courtois mögött megzördült a háló. A Shakhtar kiugratásnak szánt lapos passzát Mendy terelte véletlenül Dentinho elé, aki öt méterről már nem hibázott, és Courtois mellett erőből bevágta a játékszert, ezzel megszerezve az ukránoknak a vezetést.

A mérkőzés hátralévő részében Asensio, Mendy és Varane előtt is adódott még helyzet, de egyikük sem tudott komoly zavart okozni a Shakhtar kapusának. A 77. percben Zidane Vinicius, Mariano és Isco beállításával igyekezett frissíteni a csapaton, a pályát Rodrygo, Benzema és Odegaard hagyta el.

A 82. percben ismét büntettek a hazaiak, Solomon mozgott ügyesen a tizenhatoson belülre, majd erőből megcélozta tizenöt méterről a kapu rövid alsó sarkát. Solomon góljával be is állt a meccs végeredménye, az ukrán csapat pedig 2-0-ra legyőzte a Real Madridot.

Nem sikerült tehát pontot szerezni a Bajnokok Ligája csoportkörének ötödik játéknapján, a csoportból való továbbjutás tehát az utolsó fordulóban dől majd el, amikor a Borussia Mönchengladbach Madridba látogat majd.

A tabella jelenlegi állása a Bajnokok Ligája B csoportjában:

#Csapat nevePont
1.Borussia Mönchengladbach8
2.Shakhtar Donetsk7
3.Real Madrid7
4.Inter5

A hozzászólásokat keresed? Új otthonuk a Fórum! Regisztrálj és vegyél részt Te is az aktualitások és mérkőzések kibeszélésében!

Irány a fórum!
Teljes menetrend