Fejléc kép
Fórumajánló
Zidane: “Megérdemeltük volna a győzelmet”
2020-12-02 08:34 d.gergo realmadrid.com
Zidane: “Megérdemeltük volna a győzelmet” Bajnokok LigájaNyilatkozatok
UEFA Bajnokok Ligája - 5. forduló 2020 DEC 01 (kedd) 18:55 NSK Olimpiyskiy, Kijev 2-0

A Real Madrid vereséget szenvedett Ukrajnában, a csoportból való továbbjutás így az utolsó játéknapon dől majd el. Zidane mérkőzés utáni nyilatkozata:

A felkészüléssel nem volt gond
“Mindig is voltak, és mindig lesznek trükkös időszakok. Rossz szériában vagyunk, ami az eredményeket illeti. Ez a valóság, de folytatnunk kell a munkát. Tudtuk, hogy a mai meccs is egy újabb kupadöntő, és nagyon jól fel is készültünk rá.

Az első félidő kiváló volt
“Nagyszerű teljesítményt nyújtottunk az első félidőben, de nem sikerült gólt szereznünk. Egy meccsünk van hátra, amit meg kell nyernünk. Voltak korábban is trükkös időszakaink, és lesznek is mindig ennél a klubnál. A továbbjutásra kell gondolnunk”.

A labda nem akart bemenni
“Semmi esély arra, hogy bedobjam a törölközőt. Folytatjuk a munkát. Az első félidőben nagyon jól dolgoztunk. Megérdemeltük volna a vezetést, ami meg is változtatott volna mindent. A góljuk sok kárt okozott nekünk, mert az ő térfelükön jól teljesítettünk, nyomást gyakoroltunk rájuk és visszaszereztük a labdákat. Volt két vagy három helyzetünk, még kapufa is, de a labda nem akart bemenni, és aztán nehéz lett a helyzet számunkra”.

Optimizmus
“Ezekben a kemény időszakokban kell megmutatnod a jellemed és büszkeséged igazán. Nagy kár a mai meccsért, mert nem érdemeltünk ilyen eredményt. A következő meccsünket meg kell nyernünk, az lesz az utolsó a csoportban. Ma nem ez volt megírva nekünk, de továbbra is hiszünk és keményen küzdünk, ez biztos. Nincsenek kétségek a fejemben”.

Győzelmet érdemelt a csapat
“Erősnek érzem magam, és mindent bele fogok adni, ahogyan mindig. Ugyanez igaz a játékosokra is. A legutóbbi meccsen a bajnokságban nem gondoltam azt, hogy győzelmet érdemeltünk volna az Alavés ellen, mert aznap gyengén teljesítettünk. De ma megérdemeltük volna a három pontot”.

A következő meccs most a legfontosabb
“Optimistának kell lennünk, és a következő mérkőzésre kell összpontosítanunk. Ha rossz szériában vagyunk, akkor segítenünk kell egymásnak, és előre kell tekintenünk a következő meccsre, mert az is fontos lesz”.

Nem a játékosokon múlott
“Ahogyan ti is mondtátok, sok dolog összejött nekünk egyszerre. A labdaszerzés nagyon jól ment ma, sok helyzetet kialakítottunk, nyomást gyakoroltunk az ellenfélre… Szerintem nem a játékunk vagy a játékosok egyéni teljesítménye döntött itt. Ők jó munkát végeznek”.

Az első gól hiányzik
“Az a problémánk, hogy nehezen találjuk meg azt az első gólt, ami megkönnyítené a meccseket. Túl kell lendülnünk ezen a kemény időszakon, mert az ilyen eredmények gyengék egy Real Madrid számára. De továbbra is keményen fogunk dolgozni, és hinni fogunk az elvégzett munkánkban”.

Teljes menetrend