Fejléc kép
Fórumajánló
A Real Madrid BL-továbbjutásának matematikája
2020-12-03 07:59 d.gergo realmadrid.comuefa.com
A Real Madrid BL-továbbjutásának matematikája Bajnokok Ligája

A Real Madrid nehéz helyzetbe hozta magát a 2020/2021-es Bajnokok Ligája kiírásban. Eddigi öt meccséből csupán kettőt tudott megnyerni Zidane csapata, a továbbjutás az utolsó csoportmeccsen dől majd el.

A B csoport jelenlegi állása szerint a Real Madrid harmadik helyen áll, pontegyenlőségben az ukrán Shakhtar Donetsk csapatával, akik a Real Madridot kettőből kétszer legyőzték a csoportkörök során. A Real Madrid egy Mönchengladbach elleni győzelemmel mehetne csak biztosra a továbbjutással. Egy döntetlen is elegendő lenne a németek ellen, ekkor azonban más csillagok állása is beleszól majd abba, hogy a Királyi Gárda ott lehet-e a Bajnokok Ligája nyolcaddöntőjében.

A B csoport jelenlegi állása

Amennyiben a Shakhtar vereséget szenved az Inter otthonában az utolsó fordulóban, a Real Madridnak egyetlen pont is elég lenne a csoport második helyének megkaparintására. A csoport utolsó fordulójában mindkét mérkőzés egy időben kerül megrendezésre, december 9-én, szerdán este 21:00-tól.

Amennyiben sikerülne nyerni a Mönchengladbach ellen, azzal a Real Madrid egyből a csoport első helyére is ugrana, feltéve, hogy a Donetsk nem nyer az Inter ellen, hiszen abban az esetben egymás elleni mérleg miatt az ukránok végeznének a csoport első helyén, a Real Madrid lenne a második, a német Borussia pedig harmadik helyre csúszna vissza.

Ilyen szempontból a továbbjutás a Real Madrid saját kezében van, azonban a fentiekből kiderül, hogy a Mönchengladbach számára is nagy tétje van az utolsó csoportmérkőzésnek, hiszen az ő továbbjutásuk is könnyen veszélybe kerülhet, ha a másik pályán a vendég ukrán alakulat áll majd győzelemre. Pontegyenlőség esetén nincs mitől félnie a németeknek a Dontetsk ellen, hiszen a Mönchengladbach két meccsen tíz gólt vágott és egyet sem kapott a Real Madridot kétszer legyőző csapat ellen.

Az Inter esetleges győzelme is befolyásolhatja a németek helyezését, hiszen egymás ellen az olaszok bizonyultak egy hajszállal jobbnak a csoportkörök során. Ha az olaszok nyernek hazai pályán, és a Mönchengladbach veszít, úgy a jelenleg két kieső Real Madrid és Inter juthat tovább a B csoportból a következő, egyenes kieséses szakaszba.

Teljes menetrend