Fejléc kép
Fórumajánló
Carvajal eddigi legnagyobb konkurenciája Lucas Vázquez
2020-12-07 09:45 ___Samy___ marca.com
Carvajal eddigi legnagyobb konkurenciája Lucas Vázquez Egyéb hírek

Minden alkalommal, mikor az edző kiválasztja a kezdőt, 11 ember mosolyog, míg a többiek talán csalódottak lesznek. Zidane már többször elismerte, hogy ez a munkájának a legnehezebb része, ami ráadásul egyáltalán nem egy monoton folyamat. Például a Sevilla ellen az az Asensio ült a kispadon, akit eddig már 9 alkalommal nevezett a kezdőbe.

Zidane-nak természetesen erre is megvannak az okai. Ő látja nap, mint nap az edzéseken a srácokat, ő tudja kinek ad lehetőséget és kinek nem. Lucas Vázquez azonban mindig az elsők között van. A modern futballban ő egy ritka játékos, mert nem volt drága, nem gyűjt Ferrarikat és nincs hihetetlenül magas kivásárlási ára. Jelenleg jobbhátvédként játszik – emlékezzünk rá, hogy az eredeti posztja jobbszélső – és a hiányosságai ellenére nem csak ellátja a feladatát, hanem megmutatja milyen nagyszerű játékos is ő. Lucas, aki csak egy millió eurójába került a Real Madridnak, egy saját nevelésű játékos. Olyan csapatban kap hétről hétre lehetőséget, ahol olyan kiválóságok játszanak, mint Luka Modric, Toni Kroos vagy Karim Benzema. Nem rossz ez egy olyan játékos számára, akinek az utánpótlás játékosok nyomása és nehézségei mellett még azt is el kell viselnie, amit az interneten kap.

Ez az ára manapság annak, hogy profi futballista légy, és Lucas mindezt a kemény munkával és megfontoltsággal teljesen természetesen veszi. Ezért is olyan értékes Zidane szemében. Annak az edzőnek a szemében, akinél Carvajal évekig dominált a védelem jobb oldalán. Azonban még senki nem tette így próbára Carvajalt, mint most Lucas. Zidane pedig tudja, hogy emiatt nem lenne fair Carvajal felépülése után azonnal kirakni őt a csapatból. Természetesen dönthet a játszatása mellett, de előbb-utóbb mindenki visszakerül a helyére.

Teljes menetrend