Fejléc kép
Fórumajánló
Egy szokatlan statisztika különbözteti meg a La Ligát a többi bajnokságtól
2020-12-07 18:57 d.gergo twitter.com/OptaJose
Egy szokatlan statisztika különbözteti meg a La Ligát a többi bajnokságtól Érdekességek, statisztikákSpanyol Bajnokság

Szokatlan statisztika különbözteti meg a spanyol bajnokságot a többi európai pontvadászattól, számol be az Opta.

A statisztikákat és érdekességeket publikáló Opta ezúttal megmutatta, mi teszi “különlegessé” a spanyol bajnokságot Európában a többi bajnoki versenyfutáshoz képest: az eddig lejátszott 112 bajnoki mérkőzésen összesen huszonkét alkalommal született gól nélküli döntetlen!

A meccsek közel egyötödén nem született gól a spanyol élvonalban. Eközben Olaszországban és Franciaországban tizennégy-tizennégy 0-0 született, az angoloknál tíz, a németeknél pedig hat. Az összes lejátszott meccs százalékos arányban a toplista az alábbiak szerint áll:

  1. La Liga: 22 meccs (20%)
  2. Serie A: 14 meccs (14%)
  3. Ligue 1: 14 meccs (11%)
  4. Premier League: 10 meccs (9%)
  5. Bundesliga: 6 meccs (7%)

A magas arány Spanyolországban arra utalhat, hogy taktikai szempontból igen összetett és komplex bajnokságról van szó. A spanyoloknál a legtöbb döntetlent (gólokkal vagy gól nélkül) a tabella sereghajtója, a Huesca játszotta, míg a legkevesebbet a Real Betis, a zöld-fehérek egyetlen döntetlent sem játszottak még idén; öt győzelmük és hét vereségük azonban nagyon ingadozó teljesítményükről tesz tanúbizonyságot.

A sokszor “döntetlen-specialistának” titulált Atlético Madrid összesen kétszer ikszelt, emellett nyolc győzelmük van és a mezőnyben egyedüliként még egyszer sem találtak legyőzőre. Diego Simeone csapata vezeti is a tabellát, tíz lejátszott mérkőzés után 26 pontjuk van, a második helyen mögöttük a Real Sociedad szerepel, akik kettővel több mérkőzésen 25 pontot szereztek eddig.

Teljes menetrend