Fejléc kép
Fórumajánló
Casemiro: “Az idei szezon furcsa, de nem csak a Real Madrid számára”
2020-12-08 15:32 d.gergo realmadrid.com
Casemiro: “Az idei szezon furcsa, de nem csak a Real Madrid számára” Bajnokok LigájaNyilatkozatok
UEFA Bajnokok Ligája - 6. forduló 2020 DEC 09 (szerda) 21:00 Estadio Alfredo Di Stéfano 2-0

Az idei utolsó Bajnokok Ligája csoportmérkőzés előtt Zidane párja Casemiro volt a mérkőzés előtti sajtótájékoztatón.

A döntőket nem játsszák, hanem megnyerik
“Az öltöző összes tagja tisztában van vele, hogy a holnapi meccs olyan lesz, mint egy döntő, és ennek is megfelelően akarunk pályára lépni. Ez a klub megtanítja a játékosait, hogy a döntőket nem játsszuk, hanem megnyerjük. Szívvel és lélekkel fogunk játszani, és jól felkészülünk a meccsre. Mindent bele kell adnunk a pályán”.

Csak a győzelem
“Ez a szezon legfontosabb meccse, és csak erre összpontosítunk. Döntő lesz, és mindent bele fogunk adni. A győzelmen kívül más végeredményre nem is gondolunk. Az ellenfelünk jelenleg a tabella élén áll, de meg kell értenünk, hogy a saját kezünkben van a sorsunk. Ki akarunk menni a pályára, és bele akarunk adni mindent. Tudjuk, hogy nehéz lesz, de ha megnyerjük a meccset, akkor továbbjutunk”.

21 Real-játékos a Mönchengladbach elleni keretben

Ezekre a játékosokra számít Zidane a szerdai összecsapáson.

Zidane
“Mit is mondhatnék róla és a klubbal közösen megírt történelmére? Tavaly két trófeát nyert velünk, sokszor nem is esik le igazán az embernek, hogy mit tesz itt le az asztalra. Tudjuk, hogy az idei szezon furcsa, de nem csak a Real Madrid számára. Két-háromnaponta játszunk, az előszezon nem volt jó. Nem gépek vagyunk, és sok sérülést összeszedtünk. Az egész csapat kiáll az edző mellett, hiszünk a munkájában és nagyra értékeljük mindazt, amit tett és tesz a csapattal”.

Felkészülés
“Nem fogok arról beszélni, hogy mit csinálunk. Hozzá vagyunk szokva ahhoz, hogy fontos meccseket és döntőket játszunk. A holnapi egy újabb nagyon fontos meccs lesz a játékosok, az edző, a szurkolók és a klub számára is. Tudjuk, hogy ez is egy döntő lesz, és készen kell állnunk rá”.

Csapatmunka
“Nem azért vagyok itt, hogy kifogásokat keressek vagy a problémákról beszéljek. Tudjuk, hogy az idei előszezon nem volt jó, mert nem volt időnk. Háromnaponta játszunk komoly erőfeszítést igénylő meccseket, a bajnokságban olyan csapatok ellen is játszunk, akik heti egy mérkőzést játszanak, és több idejük marad felkészülni. Nincs időnk pihenni, és sok sérülést is összeszedtünk”.

“Az ellenfelünk nem egy kis csapat lesz, és a Bajnokok Ligájában lépünk pályára. A foci más idén, minden csapatnak vannak hullámvölgyei, nem csak nekünk. Megoldást akarunk találni, és jól teljesíteni minden ellenfelünkkel szemben. Keményen dolgozunk és tudjuk, hogy nehéz a feladat, de ez normális, hiszen nem gépek vagyunk, hanem emberek. Lehetetlen fenntartani egy magas szintet minden mérkőzésen”.

Ramos
“Megtiszteltetés róla beszélni, mert igazi vezér. Ő a kapitányunk, aki már hosszú ideje itt van a csapatnál, és ismeri ezt a helyet. A többieket is meg kell becsülnünk, mint Nacho, aki jól dolgozott, mikor pályára lépett, Varane is jól játszott és keményen dolgozik. Sergio Ramos minden idők legjobbjai között van. Fontos, hogy játszani tudjon ő is. Nagyon örülünk neki, amikor ő is ott van velünk a pályán és az öltözőben”.

Zidane: “Tudjuk, hogy mi forog kockán”

A francia szakember is nyilatkozott a mérkőzés előtt.

Zidane és a keret forgatása
“Senki nem gép a csapatban. Én nagyjából csak három meccsen voltam a kispadon, de az edző mindenkire számít, és világossá tette számunkra, hogy mindenki nagyon fontos tagja a keretnek. Két-háromnaponta játszunk, és mindenkinek szüksége van a pihenésre. A trófeák megnyeréséhez vezető úton az a kulcs, hogy mindenkire számítani lehessen”.

Lehetőségek a csoport tabelláján
“Szeretnék a Bajnokok Ligájában játszani. De ha nem, akkor is versenyezni szeretnék. Ha harmadik helyen végeznénk, nem leszek boldog, de ha ott lehetünk az Európa Ligában, akkor meg akarjuk majd nyerni. Ebben a klubban minden meccsen a győzelemért kell pályára lépned. Mi is csak a győzelemre gondolunk, és keményen dolgozunk. A trófeákért és a Bajnokok Ligájáért élünk ennél a klubnál, szóval a győzelemre összpontosítunk”.

Teljes menetrend