Fejléc kép
Fórumajánló
Vajon Nacho lesz a klub következő egycsapatos játékosa?
2020-12-08 10:47 ___Samy___ marca.com
Vajon Nacho lesz a klub következő egycsapatos játékosa? Egyéb hírek

Ahogy az elmúlt években mindig, Nacho idén nyáron is elutasította mindegyik csapat megkeresését, és inkább otthon, a Real Madridnál maradt.

A Real Madrid növendéke tisztában volt a helyzetével; nem a kezdőcsapatban kap helyet, inkább a padról segíti a csapatot. Azonban ő ezt egyáltalán nem bánja.

“Korábban abban reménykedtem, hogy egyszer pályára léphetek a felnőtt csapatban és most már majdnem 200 mérkőzésen játszottam. Boldog vagyok, és ott vagyok, ahol lenni szeretnék”, mondta Nacho Kijevben.

“Nem is reméltem mást. Álmaim klubjáért harcolok, nem változtatnám meg ezt semmiért. Minden nyáron érkeznek ajánlatok, de megismétlem, hogy boldog vagyok itt. Természetesen szeretnék többet játszani, ez így van, de arról álmodtam, hogy ebben a csapatban játszhassak.”

Nacho idén már többet játszott, mint a tavalyi idény egészében. 10 meccsen eddig 685 percet kapott, míg tavaly csupán csak 8 mérkőzésen, összesen 673 percet töltött a pályán.

Annak ellenére, hogy korábban sérült volt, Sergio Ramos hiányzása óta már zsinórban ötször volt a kezdő tizenegy tagja. E tekintetben ez az egyik legjobb időszaka. Korábban a 2016/17-es idényben fordult vele elő hasonló, akkor Varane sérülése okán került be a kezdőbe. Ráadásul az egy kritikus időszakban volt, hiszen Zidane áprilisban foglalkoztatta őt a leginkább. Annak az idénynek a végén a csapat bajnoki címet és Bajnokok Ligája győzelmet ünnepelhetett.

A januárban 31. születésnapját ünneplő Nacho esélye napról napra növekszik arra, hogy ott fejezze be a pályafutását, ahol elkezdte. Még akkor is, ha a megkeresések folyamatosan érkeznek a szolgálataiért.

A saját nevelésű játékos egyértelműen Eder Militao előtt van a rangsorban, – hiába a brazil 50 millió eurós vételára -, ami miatt pedig még az is megeshet, hogy utóbbi távozik a csapatból. Nacho tehát a csapat harmadik számú középhátvédje, és a brazil érkezése óta összesen 18 mérkőzésen kapott lehetőséget, melyekből csak 4-et vesztett el a csapat. Ugyanez az szám 23/7 kollégája esetében.

Kik a Real Madrid egycsapatos játékosai?

Csupán két játékos mondhatja el magáról, hogy a Real Madrid akadémiájáról került fel a felnőtt csapathoz és ott is fejezte be a pályafutását; Manolo Sanchis és Chendo.

Ehhez nagyon közel állt korábban Jose Antonio Camacho, aki négy mérkőzést még az Albacete csapatában játszott, mielőtt a Castillához került. Aztán ott van még José Maria Zarraga, akinek szintén majdnem sikerült, azonban ő még játszott szülővárosának csapatában, Arenas de Guechoban, a spanyol harmadosztályban.

Ugyanakkor még említést érdemel Ramon Grosso és Santiago Bernabéu is. Mindkét ikonikus játékos kölcsönben szerepelt az Atletico Madridban annak ellenére, hogy Madrid fehér oldalán volt a gyökerük.

Nacho 2001 óta a Real Madrid játékosa, jelenlegi szerződése pedig 2022-ig szól. José Mourinho irányítása alatt debütált, majd 10 éve, azóta pedig 16 trófeát nyert a csapattal, többek között 4 Bajnokok Ligáját.

Teljes menetrend