Fejléc kép
Fórumajánló
Zidane: “Tudjuk, hogy mi forog kockán”
2020-12-08 16:45 d.gergo realmadrid.com
Zidane: “Tudjuk, hogy mi forog kockán” Bajnokok LigájaNyilatkozatok
UEFA Bajnokok Ligája - 6. forduló 2020 DEC 09 (szerda) 21:00 Estadio Alfredo Di Stéfano 2-0

A Real Madrid a Bajnokok Ligája utolsó csoportkörében a német Borussia Mönchengaldbach csapatát fogadja a Di Stéfano stadionban. Zidane mérkőzés előtti nyilatkozata:

A csapat megmutathatja, hogy milyen fából faragták
“Fontos meccs lesz, ezt mi is tudjuk. Meg akarjuk szerezni a három pontot, és a csoport élén akarunk végezni. Csak erre gondolunk. Minden meccs fontos és ez a holnapi egy nagy lehetőség lesz számunkra, hogy megmutassuk milyen fából faragtak minket”.

A csapategység a legfontosabb
“Az a fontos, hogy csapatként játsszunk majd, és tudjuk, hogy ha összetartunk, jól védekezünk és nem hagyunk lehetőséget az ellenfeleinknek, akkor jól teljesíthetünk”.

A nyomás megszokott jelenség
“Minden játékos és a klub is hozzá van szokva ahhoz, hogy nyomás alatt játszunk, és odatesszük magunkat, amikor a legjobb teljesítményre van szükség. Tudjuk, hogy mi forog kockán, kezelnünk kell az érzelmeinket, és mindenekelőtt jól fel kell készülnünk”.

21 Real-játékos a Mönchengladbach elleni keretben

Ezekre a játékosokra számít Zidane a szerdai összecsapáson.

Zidane remek mérkőzésre számít
“Tudjuk, hogy nagy lesz a zaj a klub falain kívül, de az a fontos, hogy mi felkészültek legyünk, és nagyszerű teljesítményt tudjunk nyújtani. Meggyőződésem, hogy nagyszerű mérkőzésünk lesz holnap”.

Az ellenfél adottságai
“A Borussia egy nagyon jó csapat, akik bizonyították, hogy nagyon fegyelmezettek. Jól védekeznek, és nagyon jók a kontratámadásokban. Erős és technikás csapatról van szó”.

A csapat a saját feladatára összpontosít
“Tudjuk, milyen nehéz lesz ez a meccs. Az ellenfelet is bevettük a képletbe, mikor erre a mérkőzésre készültünk, de csak azon jár a fejünk, hogy nekünk mi lesz a feladatunk a pályán”.

Meccs a másik pályán
“Csak a saját mérkőzésünkre összpontosítunk, és arra hogy mit kell majd tennünk. Tudjuk, hogy egy jó csapattal kell játszanunk, és hogy kemény meccs lesz. A többi nem érdekel minket. Csak arra gondolok, hogy nyerjünk, és hogy jól felkészítsem a csapatot”.

Keményen kell majd dolgozni
“A játékosaimra és a holnapi meccsre összpontosítok. Megszoktuk már az ehhez hasonló nagy Bajnokok Ligája estéket. Jól kell kezdenünk a mérkőzést, és végig jól kell teljesítenünk. Egy Bajnokok Ligája meccs lesz, keményen kell dolgoznunk, és a végén elégedettnek kell lennünk azzal, amit elértünk”.

A Real Madrid különböző arcai
“Azt várjuk a játékosoktól, hogy háromnaponta teljesítsenek a pályán, de sok meccset kell játszanunk és mindig jó csapatok az ellenfeleink, akik szintén nyerni akarnak. Igaz, hogy nem a legjobb arcunkat mutattuk a Barcelona, az Inter vagy a Sevilla ellen, aztán voltak meccsek, amikor jól játszottunk és mégsem nyertünk. Az a fontos, hogy a holnapi meccsre gondoljunk, és hogy csapatként dolgozzunk”.

Casemiro: “Az idei szezon furcsa, de nem csak a Real Madrid számára”

A brazil középpályás meccs előtti gondolatai.

Saját jövője egy esetleges kiesés után
“Nem akarok ebben részt venni, nekem csak a meccs számít, és hogy csapatként jól teljesítsünk. Csak erre gondolok, a többihez nem asszisztálok. Nem gondolok ilyesmire, csak arra, hogy továbbjussunk. Nagyszerű mérkőzésre készülünk”.

A pozitív hozzáállás sokat számít
“Lesznek előttünk kihívások, de pozitívnak kell lennünk, a győzelemre kell gondolnunk és arra, hogy mindent megtegyünk annak érdekében, hogy a miénk legyen a három pont. A múlt már nem számít, csak a jelen és a jövő”.

Európa Liga
“Nem gondolok erre. A Bajnokok Ligájára összpontosítunk, tovább akarunk jutni. Másra nem gondolunk, a játékosok sem. Beszélhettek ilyesmiről, de mi csak arra gondolunk, hogy holnap nagyszerű meccsünk legyen”.

Valverde állapota
“Egyre jobban van, jól halad a felépülése, és fejlődik. Hamarosan újra a csapattal lesz. Csúnya sérülése volt, de már sokkal jobban van”.

Teljes menetrend