Fejléc kép
Fórumajánló
Összeállt a Bajnokok Ligája nyolcaddöntőjének mezőnye
2020-12-09 23:23 d.gergo
Összeállt a Bajnokok Ligája nyolcaddöntőjének mezőnye Bajnokok Ligája

A ma esti mérkőzések lefújásával hivatalosan is véget ért az idei Bajnokok Ligája kiírás csoportköre, és kiderült, hogy melyik tizenhat csapat harcolhat majd a legjobb nyolc közé jutásért.

Csoportjuk első helyén zártak a következő csapatok: Bayern München, Real Madrid, Manchester City, Liverpool, Chelsea, Borussia Dortmund, Juventus és Paris Saint-Germain.

Második helyen futottak be a csoportkörök végeztével a következő csapatok: Atlético Madrid, Borussia Mönchengladbach, Porto, Atalanta, Sevilla, Lazio, Barcelona és a Lipcse.

A nyolcaddöntők sorsolása december 14-én, hétfőn lesz majd, az UEFA svájci főhadiszállásan, Nyonban. A sorsolást aznap 12:00-tól lehet majd élőben követni számtalan csatornán és médiumon keresztül, és természetesen mi is beszámolunk majd az egyenes kieséses párharcok első párosításairól.

A sorsolásról elöljáróban annyit érdemes mindenképp tudni, hogy a párosítások a csoportelsők és csoportmásodikok között lesznek sorsolva, és senki nem kaphat olyan ellenfelet, amelyik vele azonos országból származik, vagy a csoportkörökben vele egy csoportban játszott.

A nyolcaddöntők első meccsei 2021 februárjában, míg visszavágók márciusban kerülnek majd megrendezésre. A meccsek pontos kezdőrúgásait várhatóan a sorsolást követően még aznap kihirdeti az UEFA.

A Real Madrid lehetséges ellenfelei a nyolcaddöntőben: Porto, Atalanta, Lazio és Lipcse.

Teljes menetrend