Madridom.hu
Fórumajánló
Courtois: “Tudjuk, hogyan kell nyomás alatt játszani”
2020-12-10 00:48 d.gergo realmadrid.com
Courtois: “Tudjuk, hogyan kell nyomás alatt játszani” Bajnokok LigájaNyilatkozatok
UEFA Bajnokok Ligája - 6. forduló 2020 DEC 09 (szerda) 21:00 Estadio Alfredo Di Stéfano 2-0

A Borussia Mönchengladbach legyőzése után Thibaut Courtois, Lucas Vázquez és Rodrygo is a sajtó rendelkezésére álltak egy rövid meccsértékelés erejéig.

Courtois

“Nagyszerű teljesítmény volt ez a csapat részéről, ez volt talán az egyik legjobb meccsünk az idei szezonban. Minden jól ment, nagyon hatékony volt a csapat, és úgy általánosságban is nagyon jó meccs volt. Mindenki tudja, hogy milyen fontos a Bajnokok Ligája a Real Madrid számára, és mindig a végsőkig harcolunk”.

Nyomás alatt játszani
“Vannak mérkőzések, amikor nem jön ki számunkra a lépés, de a Sevilla ellen és most is megmutattuk, hogy ott vagyunk az élvonalban. Nagyon tapasztalt játékosaink vannak, és tudjuk, hogyan kell nyomás alatt játszani. Persze a másik csapaton is sok múlik, meg tudják nehezíteni a dolgodat”.

Hullámvölgyek
“Mindig tele vagyunk akarattal és összpontosítunk, mikor pályára lépünk. Néha jobban jön ki a lépés, néha pedig rosszul. Fejlődik a csapat, és ezen az úton kell tovább haladnunk. Egy szezon során mindig vannak hullámvölgyek”.

Zidane
“Ha a Real Madrid kötelékében vagy, akkor tudod, hogy nyomás alatt vagy, amikor nem jönnek az eredmények. Mi mindig hittünk az edzőnkben és a csapatban, és ezt ki is mutattuk”.

Újra a bajnokságé a főszerep
“Szombaton újabb fontos meccs vár ránk, a bajnokságban az Atlético ellen játszunk majd, és nyernünk kell. Kevés gólt kapnak, és fel kell törnünk a védelmüket”.

Benzema: “Legyőzhetetlenek vagyunk, ha csapatként játszunk”

A duplázó Karim Benzema nyilatkozata a nyolcaddöntőbe való kvalifikálás után

Lucas

“Ezen a meccsen és az Inter ellen is nagyon jók voltunk. A csapat megmutatta, hogy mire képes, és ezen az úton kell folytatnunk. Rodrygo nagyszerű játékos, nagyon könnyű játszani vele, remekül érti a focit”.

Kétségek nélkül
“Nagyon örülünk ennek a győzelemnek, szüksége volt erre a csapatnak, és jót tesz nekünk a jövőre nézve. Az edző és a keret tagjainak számára is fontos volt a győzelem. Jó csapatot alkotunk. Nincsenek bennünk kétségek, és tudjuk mire vagyunk képesek”.

Saját jövője
“Minden nap odateszem magam és dolgozok, és csak ez számít. Boldog vagyok, hogy itt lehetek a Real Madridban”.

Zidane: “A szurkolók büszkék lehetnek a csapatra”

Zinedine Zidane is a sajtó rendelkezésére állt

Rodrygo

“Nagyon boldog vagyok, hogy továbbjutott a csapat a következő körbe. Ez volt a mai célunk. A saját teljesítményemnek is örülök, de mindannyian nagyon jók voltunk ma. Boldog mindenki, mert sikerült jól befejeznünk a csoportot, és ott vagyunk a következő körben”.

“Nagyon nehéz meccseken vagyunk túl, és azok is összetettek lesznek, amik még ránk várnak az úton. Folytatnunk kell a munkát, összpontosítanunk kell és meg kell nyernünk a mérkőzéseinket”.

Teljes menetrend