Fejléc kép
Fórumajánló
Zidane: “A szurkolók büszkék lehetnek a csapatra”
2020-12-10 01:17 d.gergo realmadrid.com
Zidane: “A szurkolók büszkék lehetnek a csapatra” Bajnokok LigájaNyilatkozatok
UEFA Bajnokok Ligája - 6. forduló 2020 DEC 09 (szerda) 21:00 Estadio Alfredo Di Stéfano 2-0

A Borussia Mönchengladbach legyőzése után a Real Madrid francia vezetőedzője, Zinedine Zidane is a sajtó rendelkezésére állt az este pályán történtek értékelésére.

“Boldog vagyok, nagyszerű meccset játszottunk. Tudtuk, hogy mi a tét, fontos mérkőzés volt a számunkra, amin pontokat kellett szereznünk. Végül sikerült a csoport első helyén végeznünk. Ezt tűztük ki célnak a meccs előtt, és az első perctől kezdve ezen dolgoztunk a pályán. Az első félidő látványos volt, de a második is. Jobban játszottunk, mint legutóbb szombaton”.

“Dolgozunk, próbáljuk jól végezni a munkánkat, és úgy felkészülni a meccsekre, hogy mindig jól tudjunk játszani. Nem gondolok arra, hogy mit beszélnek a csapatról, csak arra összpontosítunk, amit mi is befolyásolni tudunk, ez pedig a pályán mutatott játék. Örülök a játékosoknak is”.

Nyomás
“Az ember tud nyomás alatt és nyomás nélkül is teljesíteni. Itt Madridban nincsen olyan, hogy nyomás nélküli meccs. Tudjuk, hogy nem vagyunk képesek minden meccsen jól játszani, de ha a Real Madridban vagy, az emberek mindig azt várják el tőled, hogy jó teljesítményt nyújts. Igyekszünk, de nem mindig sikerül. Néha túl kell élni, és vannak hullámvölgyek. Ma jól olvastuk a játékot, különösen ami a védekezést illeti, jól kontrolláltuk az ellenfél próbálkozásait”.

Courtois: “Tudjuk, hogyan kell nyomás alatt játszani”

Thibaut Courtois, Lucas Vázquez és Rodrygo is a sajtó rendelkezésére álltak

Modric
“Minden játékos megérdemelten van itt a keretben. Bárkit előszedhettek, én azt fogom mondani, hogy megérdemelten a keret tagja. Ezt ők is bizonyítják, pedig nem egyszerű háromnaponta bizonyítani. Mindig meg kell mutatniuk. Luka addig játszik velünk, ameddig csak akar, mert éhes a sikerre és arra, hogy jól dolgozzon. A pályafutása során ezt már többször is megmutatta, és ő maga is úgy nyilatkozott korábban, hogy szeretne a Real Madridból visszavonulni. Remek képességekkel rendelkezik, és lenyűgöző a játéka a labdával”.

Kipihenten és felkészülten kell a szombati meccsre érkezni
“Ez volt az utolsó csoportmeccsünk, és sikerült első helyen továbbjutnunk, a csapat megmutatta, hogy mire képes. Mindenki jellemmel játszott a pályán, a meccs elejétől a végéig. Megmutatták, hogy nagyon jó játékosok, én pedig örülök a teljesítményüknek. Ki kell élveznünk ma ezt a sikert, mert szombaton már újra meccsünk lesz, amire kipihenten és felkészülten kell érkeznünk”.

Benzema
“Természetesen nagyon boldog vagyok, mert a csapat elérte a célját. Tudtuk, hogy mire számíthatunk ma este. Megmutattuk, hogy milyen szintet képviselünk, és megérdemelten lettünk csoportelsők. Karim teljesítménye lenyűgöz engem, de cseppet sem lep meg. Eddig is tudtuk, hogy milyen játékos is ő. Mindig csinál valami varázslatos dolgot, sose lehet tudni, hogy ő most 9-es vagy 10-es”.

Benzema: “Legyőzhetetlenek vagyunk, ha csapatként játszunk”

A duplázó Karim Benzema nyilatkozata a nyolcaddöntőbe való kvalifikálás után

Üzenet a játékosoknak a meccs végén
“Tudtuk, hogy mi forog kockán. Nem fogom megosztani veletek, hogy mit mondtam a játékosoknak, ezek az öltöző falain belül maradnak. Minden madridista büszke és boldog lehet most ezután a meccs után, és engem csak ez érdekel. A szurkolóknak büszkének kell lenniük a csapatra. Tudják ők is, hogy mindig bele fogunk adni minden tőlünk telhetőt a pályán. Ma szurkoló szemmel nézve is igazán élveztem a meccset”.

Ő lenne Madrid Ferguson-ja?
“Soha nem leszek a Real Madrid Alex Ferguson-ja. Ez biztos. Annyit akarok csak, hogy élvezhessem amit csinálok. Nem tudom, hogy meddig fogok maradni, ezért nem is gondolok erre. A mindennapi munka jár csak a fejemben, és hogy milyen szerencsés vagyok, hogy ennél a nagyszerű klubnál dolgozhatok, ilyen remek játékosokkal. Még a nehezebb periódusokban is ezt gondolom, nem csak akkor, amikor nyerünk. Nem tudom, hogy meddig tart ez, de szeretném még folytatni egy darabig”.

Teljes menetrend