Fejléc kép
Fórumajánló
A csapat zsinórban a 24. alkalommal jutott tovább a BL csoportból
2020-12-11 09:47 ___Samy___ marca.com
A csapat zsinórban a 24. alkalommal jutott tovább a BL csoportból Érdekességek, statisztikák

Sokáig úgy tűnt, hogy a Real Madrid idén búcsút int a továbbjutásnak a Bajnokok Ligájának csoportkörében, és az Európa-ligában folytatja tovább, vagy ami még rosszabb, a csoport utolsó helyén végez. Azonban talán sokan megfeledkeztek a klub történetéről ebben a kiírásban.

Mióta a Real Madrid debütált a Bajnokok Ligájában, mindig továbbjutott a csoportjából. Ez 25-ször történt meg, melyből 24-szer zsinórban kvalifikálta magát a csapat.

Az egyetlen hiányzás az 1997-es esztendőben volt. Fabio Capello egy olyan csapat irányítását vette át abban az évben, amelynek nem sikerült kiharcolnia a bajnoki tabellán a BL indulást. Ezt követően, 1998-ban pedig megnyerte a Real Madrid a sorozatot.

A fővárosi alakult egy masszív teljesítménnyel rukkolt elő a Borussia Mönchengladbach ellen, mellyel kvalifikálni tudták magukat a legjobb 16 közé. Ilyen sorozatot pedig egyetlen klub sem tud felmutatni az európai porondon, mint a Real Madrid. Legközelebb a Bayern München állt ehhez, azonban ők a 2002/03-as idényben a csoport utolsó helyén végeztek az AC Milan, a Derpotivo La Coruna és a Lens mögött.

December 14-én tehát a Real Madrid ismét az a csapat lesz, akit mindenki szeretne elkerülni a sorsoláson. Függetlenül a csoportkörben mutatott teljesítménytől.

Teljes menetrend