Fejléc kép
Fórumajánló
Zidane: “Simeone egy fantasztikus edző”
2020-12-11 19:11 d.gergo realmadrid.com
Zidane: “Simeone egy fantasztikus edző” NyilatkozatokSpanyol Bajnokság
Spanyol bajnokság - 13. forduló 2020 DEC 12 (szombat) 21:00 Estadio Alfredo Di Stéfano 2-0

A szombat esti (21:00, Spíler 2), Atlético Madrid elleni városi rangadó előtt Zinedine Zidane megtartotta ilyenkor szokásos sajtótájékoztatóját:

“Sok dologról beszélhetünk, de a legutóbbi nagyszerű teljesítményünk mindenképp a pozitívumok közé sorolandó. Szeretnénk jól felkészülni a meccsre, és csak erre az összecsapásra is gondolunk most. Jó mérkőzés lesz, bekarikázott dátum a naptárunkban. Egy derbi lesz, aminek minden játékos a részese szeretne lenni”.

“Minden meccsen arra törekszünk, hogy megmutassuk mire vagyunk képesek csapatként, és nem az jár a fejünkben, hogy a végén vajon megnyerjük-e a bajnokságot, vagy sem. Minden mérkőzést meg akarunk nyerni, ez mindig is így volt. Nagyszerű meccs lesz a holnapi, és csak erre összpontosítunk. Természetesen szeretnénk megvédeni a bajnoki címünket”.

Döntő
“Mindig döntőkről beszélünk, mert itt minden mérkőzés az. Úgy nézek erre a meccsre, mint egy újabb lehetőségre, hogy megmutassuk miről is szól a Real Madrid. Szeretnénk egy nagyszerű meccset letenni az asztalra, csak úgy, mint legutóbb”.

Atlético, mint a bajnoki cím favoritjai
“Igen, most ilyen formában vannak. A pályán azt teszik, amihez a legjobban értenek. Az Atlético mindig is egy versenyképes csapat volt, és jelenleg ők állnak a tabella első helyén. Mi csak a saját feladatainkra gondolunk most”.

Carvajal és Valverde visszatérése
“Velünk lesznek, rendesen edzettek és ott lesznek a csapattal a holnapi meccsen”.

Utánpótlás
“Helyzete válogatja, de mindig is voltak és lesznek olyan játékosok, akik meg tudják lépni a szintet. Készen kell állnia mindenkinek. Nagyon mély a keretünk, de mindenkinek bevetésre készen kell lennie, ez érvényes az utánpótlás csapatok játékosaira is”.

Hivatalos az Atlético elleni keret!

Marcelo és Isco
“Mindig hinni fogok a játékosokban. Igaz, hogy az utóbbi időben nem szerepeltek annyit, de szerepelnek a terveimben. Hosszú ideje megmutatják, hogy milyen játékosok is ők, és sokat elértek ezzel a csapattal. Egyszerűen csak kevesebb játékidőt kapnak mostanában. Össze kell állítanom a csapatot háromnaponta, ez a munkám. De az edzéseken jól dolgoznak, és a keret minden tagjára szükségem lesz”.

“Értem, hogy nem kaptak sok lehetőséget, ilyen a mostani helyzet, de ez nem tart örökké. Az a legfontosabb dolog, hogy jól dolgoznak az edzéseken, és készen kell állniuk amikor számítunk rájuk. Ennyi az egész. Sok játékos van a keretben, és nehéz feladat az edző számára kiválogatni közülük tizenegyet a meccsekre”.

Hiányzik a ritmus a bajnokságban?
“Mindig arról kérdeztek engem, hogy mi fog majd történni. Először is le kell játszanunk a meccset. Szeretnénk nagyszerű teljesítményt nyújtani. Kemény feladat lesz, mert erős ellenféllel szemben játszunk, és mindent bele kell majd adnunk. Nem az eredményre kell gondolnunk. Ez a keret olyan játékosokból áll össze, akik képesek különleges dolgokat elérni, és csak erre összpontosítunk”.

Cserék
“Minden mérkőzés más és más, van amikor keveset cserélünk vagy egyáltalán nem, holnap pedig lehet, hogy kihasználjuk mind az öt lehetőségünket. Vagy nem. A meccstől függ minden, mert az befolyásolja, hogy mit kell csinálnunk. Legalábbis edzőként én ezt a nézetet vallom”.

Simeone
“Mindenkinek megvannak a maga módszerei. Nem lehetek más, mint amilyen ember vagyok. Mikor edzőnek tanultam, folyamatosan azt mondták nekem, hogy csak legyek önmagam. Ez már csak ilyen. Mindenkinek vannak hibái és jó adottságai. Simeone egy fantasztikus edző, én pedig igyekszem a lehető legjobban végezni a munkámat”.

Az Atlético stílusa
“Az Atlético a riválisunk. Meg kell tudnunk állítani őket abban, amiben jók. Sokan egyetértenek velem abban, hogy az Atlético már hosszú ideje nagyon versenyképes csapat, és erre számítok a holnapi meccsen is. A saját feladatainkra összpontosítunk, ez foglalkoztat engem is a leginkább”.

Marcos Llorente teljesítménye
“Nem lep meg, egy top játékosról beszélünk, aki most a játékának egy olyan oldalát mutatja meg, amit talán a Real Madrid játékosaként még nem láttunk tőle. Máshogy játszik, de én tudtam, hogy milyen potenciál van benne. Nagyon örülök neki, hogy jól megy neki a játék”.

Teljes menetrend