Fejléc kép
Fórumajánló
Benzema megelőzte Roberto Carlost
2020-12-13 10:59 d.gergo realmadrid.com
Benzema megelőzte Roberto Carlost Érdekességek, statisztikák

Az Atlético Madrid ellen mérkőzésen Karim Benzema megelőzte Roberto Carlost a Real Madrid történelemkönyvének ranglistájában.

Az Atlético elleni mérkőzés volt Karim Benzema 528. tétmérkőzése a Real Madrid színeiben, ezzel pedig beelőzte a Real Madrid történelmének eddigi legtöbb meccset játszó idegenlégiósát, Roberto Carlost. A brazil bekk összesen 527 alkalommal lépett pályára a Real Madridban, a legtöbbet szereplő idegenlégiósnak járó elismerést tizenhárom évig őrizte.

Karim Benzema 2009-ben csatlakozott a Real Madrid csapatához, ez a tizenkettedik szezonja a blancók címerét viselve. Lenyűgöző trófeagyűjteményében ott van többek közt négy Bajnokok Ligája és négy Klubvilágbajnoki győzelem, három Európai Szuperkupa serleg, három bajnoki cím, három Spanyol Szuperkupa és két Copa del Rey győzelem.

A legtöbb meccset játszó légiósok
Benzema és Roberto Carlos mögött Marcelo a harmadik a legtöbb meccsel rendelkező idegenlégiósok sorában, neki 515 mérkőzése van eddig a Real Madrid szerelésében. Marcelo után Cristiano Ronaldo (438) és Alfredo Di Stéfano (396) következnek a sorban. Ami a legtöbb győzelmet illeti, Benzema ezt a listát is vezeti 358 megnyert mérkőzéssel. Marcelo 352-nél jár, Cristiano 316 győzelemmel a háta mögött igazolt el, Roberto Carlos pedig 301 győzelemmel zárt a Real Madrid játékosaként.

Teljes menetrend