Fejléc kép
Fórumajánló
Sorsoltak a Bajnokok Ligájában, íme a nyolcaddöntő párosításai!
2020-12-14 12:16 d.gergo uefa.com
Sorsoltak a Bajnokok Ligájában, íme a nyolcaddöntő párosításai! Bajnokok Ligája

Ma délben sorsoltak az UEFA svájci főhadiszállásán, így megszületett a Bajnokok Ligája nyolcaddöntőjének összes párosítása!

A Real Madrid az egyenes kieséses szakaszban a Porto, az Atalanta, a Lazio vagy a Lipcse ellenfele lehetett a szabályok alapján, ma pedig vége lett a várakozásnak, és kiderült, hogy melyik csapattal kell megküzdenie Zidane alakulatának februárban és márciusban a legjobb nyolc közé jutásért.

A csoportok első helyén a Bayern, a Real Madrid, a Manchester City, a Liverpool, a Chelsea, a Borussia Dortmund, a Juventus és a Paris Saint-Germain jutott tovább, lehetséges ellenfeleik pedig a csoportban második helyen továbbjutó csapatok közül kerülnek ki: Atlético Madrid, Borussia Mönchengladbach, Porto, Atalanta, Sevilla, Lazio, Barcelona és Lipcse.

A sorsolás szabályai között szerepel, hogy nem kerülhet össze a nyolcaddöntők során két olyan csapat, amelyik egy csoportban játszott a csoportkörökben, illetve olyan csapatok sem kerülhetnek össze, melyek ugyanazon országból származnak.

A csoportelsőként továbbjutó csapatok játszanak majd hazai pályán a visszavágón, az első meccsen pedig értelemszerűen a csoportmásodikként továbbjutó csapat játszik majd otthon.

A nyolcaddöntő hivatalos párosításai:

CsoportelsőCsoportmásodik
1Manchester CityBorussia Mönchengaldbach
2Bayern MünchenLazio
3ChelseaAtlético Madrid
4LiverpoolLipcse
5JuventusPorto
6Paris Saint-GermainBarcelona
7Borussia DortmundSevilla
8Real MadridAtalanta

Minden mérkőzés a nyolcaddöntőben este 21:00-kor kezdődik majd, és bár a mérkőzések hivatalos dátumai egyelőre még nem ismertek, a naptárba már bevéshetjük, hogy mikor lesz biztosan UEFA Bajnokok Ligája nyolcaddöntő 2021-ben.

Az első meccsek 2021. február 16/17/23/24-én kerülnek majd megrendezésre, míg a visszavágókra márciusban, 9/10/16/17-én kerül majd sor. A mérkőzések pontos dátumait természetesen mi is közzétesszük majd, amint azok hivatalosan kihirdetésre kerülnek az UEFA által! Az UEFA a pontos kezdőrúgások kihirdetését ma 15:00-ra ígérte.

Teljes menetrend