Fejléc kép
Fórumajánló
Zidane: “A lehető legjobban akarom végezni a munkámat”
2020-12-14 14:41 d.gergo realmadrid.com
Zidane: “A lehető legjobban akarom végezni a munkámat” NyilatkozatokSpanyol Bajnokság
Spanyol bajnokság - 19. forduló 2020 DEC 15 (kedd) 22:00 Estadio Alfredo Di Stéfano 3-1

A spanyol bajnokság következő játéknapján a Real Madrid az Athletic Bilbao csapatát fogadja a Di Stéfano stadionban. A mérkőzés kedden este 22:00-kor kezdődik (Spíler 2, élő). Zidane mérkőzés előtti sajtótájékoztatója:

Újabb fontos három pont a tét
“Három újabb pontért játszunk holnap. A legutóbbi meccsünk után is azt mondtam, hogy még nem nyertünk semmit, csak három pontot, és holnap is ez lesz a tét. A csapat jól dolgozik, jó a dinamika és szeretnénk így is folytatni, és nem gondolni másra”.

Fejlődni akar a csapat
“Minden nap keményen dolgozunk. Fontos számunkra, hogy minden nap fejlődni tudjunk. Szeretnénk az elmúlt időszak szellemében folytatni a dolgokat, és meg akarjuk mutatni, hogy milyen csapat is vagyunk”.

A belső elvárások nem változnak
“Nem fogunk változtatni semmin. Tudjuk, hogy milyen nehéz ez a szezon, de azt is, hogy minden idény nehéz, mert nyernünk kell a meccseket és nekünk kell a legjobbnak lenni”.

Folytonosságra kell törekedni
“A fejünkben megvan, hogy mit akarunk elérni, de a szezon során az ellenfelek is beleszólnak ebbe, nehéz minden csapatot végig nehéz helyzetbe hozni. A folytonosságra kell törekednünk a mindennapi munka során, és meg kell mutatnunk, hogy jók vagyunk”.

Cserék
“Minden cserét az adott meccs determinál. Az elmúlt mérkőzéseken nem éltünk sok cserelehetőséggel, de ez mindig az adott meccstől függ. Néha szükség van a cserékre, néha pedig ez nem változtatna a játék képén. A foci már csak ilyen, de egy ilyen sűrű versenynaptár mellett jó tudni, hogy van öt cserelehetőségünk”.

Marcelo
“Igaz, hogy kevesebbet játszik. Tudjuk, hogy milyen játékos, hogy mit ért itt el és hogy mit tud adni a csapatnak. Mendy jól játszik az utóbbi időben, de nagyon sok meccsünk van, és Marcelónak is készen kell állnia. Az edzéseken jól dolgozik, ezt kell folytatnia. Kapni fog még lehetőséget. Készen áll és ő is oda akarja tenni magát. Meglátjuk, hogy mikor játszik majd”.

A bajnokság
“Számunkra mindig az adott nap a legfontosabb. Itt vagyunk és felkészülünk. A játékosok is tudják, mennyire fontos a mindennapi munka az első naptól a szezon végéig. Ezen múlik az is, hogy hogyan tudunk teljesíteni a meccseken”.

Saját helyzete
“Nem akarok bizonyítani semmit. A lehető legjobban akarom végezni a munkámat ennél a nagyszerű klubnál, és ki akarom használni minden pillanatát, hogy itt lehetek. Fantasztikus játékosaim vannak, és szeretnénk jó dolgokat elérni együtt”.

Isco
“Fontos játékos lesz. Igaz, hogy mostanában nem szerepel annyiszor, és nem adok neki lehetőséget arra, hogy megmutassa mire képes. Sajnálom a játékosaimat, mert nagyon szeretem őket és soha nem fogom elfelejteni, hogy miket tapasztaltunk meg együtt. Folytatnia kell neki is a munkát, keményen kell dolgoznia, és kapni fog még esélyt. De azt nem tudom befolyásolni, hogy a klubon kívül mit mondanak vele kapcsolatban”.

Nincsenek már kis csapatok
“A játékosok mindig jól akarnak teljesíteni, de időről-időre vannak nehéz periódusok, amikor nem olyan egyszerű feladat a győzelem megszerzése. Manapság ez különösen igaz, mert nincsenek kis csapatok. Talán húsz évvel ezelőtt volt egy kifejezett favorit, aki ha jól játszott meg is nyerte a meccseket. Ma ilyen már nem létezik”.

Folytatni kell a múlt heti teljesítményt
“Mindig nyerni akarunk, de az ellenfél is beleszól ebbe, nehézségekkel kell szembenézned, és túl kell lendülnöd ezeken. Folytatni kell az eddigi munkát, nehéz mérkőzéseink vannak, ráadásul nagyon közel egymáshoz. Arra törekszünk, hogy a legutóbbi hetünk szériáját folytatni tudjuk”.

Bajnokok Ligája sorsolás
“Ismerjük az Atalanta játékát, és tiszteljük őket. Februárban lesz az első meccs, és számunkra csak a holnapi mérkőzés számít, mert fontos bajnoki összecsapás lesz. Csak erre összpontosítunk most. Az a meccs is egy újabb lehetőség lesz számunkra arra, hogy megmutassuk mire vagyunk képesek, és ezt is fogjuk tenni”.

A Real Madrid és a Barcelona a 19. forduló mérkőzését játssza le előrehozott forduló keretein belül, a katalánok a jelenleg listavezető Sociedadot látják vendégül szerdán este.

Teljes menetrend