Fejléc kép
Fórumajánló
Bale visszavágyik?
2020-12-15 09:44 ___Samy___ as.com
Bale visszavágyik? Átigazolási hírek

Gareth Bale abban reménykedik, hogy az idei kölcsön után egy utolsó idényre még visszatérhet a Real Madridhoz.

A játékoshoz közel álló emberek szerint Bale még nem adta fel annak a lehetőségét, hogy visszatérjen a spanyol fővárosba szerződésének utolsó évében. A walesi játékos figyelemmel kíséri a csapat körüli történések alakulását, különösen Zinedine Zidane helyzetét. Ha az idény végén a francia szakember távozik a csapat éléről, akkor Bale visszatérésére megnőnek az esélyek. Viszont még akkor is visszatérhet, ha minden marad a jelenlegi helyzetben, hiszen Perez határozottan támogatja a játékost, akit 2013-ban rekordot jelentő összegért szerzett meg a Tottenhamtől. A játékos számára pedig az sem lenne zavaró, hogy a francia edzővel nem felhőtlen a kapcsolatuk.

José Mourinho megkönnyítette Bale visszatérését a Premier League-be a sérülését követően. Az eddigi 22 mérkőzésből 9-en lépett pályára és összesen 509 percet töltött a pályán. Annak ellenére, hogy voltak jó megmozdulásai és szerzett is két gólt, nem igazán érte el eddig az elvártakat. Ráadásul Son és Kane idei teljesítménye még be is árnyékolja mindezt.

Azzal, hogy a Tottenham állja Bale 30 millió eurós éves fizetésének a felét, Bale-nek bizonyítania kell. Jobb teljesítményt kell nyújtania, nagyobb hatást kell gyakoroljon a csapatra és jó benyomást kell keltenie Daniel Levy számára, hogy jövő nyáron hasonló feltételek mellett meghosszabbítsák a kölcsönszerződését. Ugyanakkor a Real Madridnál próbálják lejjebb faragni a fizetési költségvetést; emiatt váltak meg ingyen például James Rodrígueztől, hogy a 16 millió eurós fizetését meg tudják spórolni. Aztán még ott van Ramos, Modric és Lucas szerződés hosszabbítása, amik még a levegőben lógnak. A háttérben pedig Perez azon dolgozik, hogy hogyan tudná megszerezni Kylian Mbappét vagy a Dortmund gólzsákját, Erling Haalandot, vagy a középpályára Eduardo Camavingát.

A fizetési költségvetés csökkentése ellenére mégis úgy tűnik, hogy a fizetésekre elköltött éves összeg emelkedik; pedig már nincs se James, se Bale. A klub tagjai a jövőhéten fognak szavazni a legfrissebb adatok jóváhagyásáról, de például az elmúlt idényben az éves fizetési kiadás 411 millió euró volt, míg a 2018/19-es szezonban “csak” 394 millió.

A 2020/21-es költségvetésben a madridi vezetés úgy tervezte, hogy a fizetési költségek ismét 448 millió euró fölé emelkednek majd. Ezeket és a korlátozásokat figyelembe véve a Real Madrid szívesen továbbítaná Bale számláját a Tottenham felé, aki így nem biztos, hogy szerződése utolsó évét ki tudja tölteni Madridban.

Teljes menetrend