Fejléc kép
Fórumajánló
A két karmester hajtja a Real Madridot
2020-12-17 11:05 ___Samy___ marca.com
A két karmester hajtja a Real Madridot Érdekességek, statisztikák

Zinedine Zidane nem fedezett fel semmilyen titkos formulát annak érdekében, hogy megfordítsa a Real Marid eredményeinek alakulását és, hogy továbbjussanak a Bajnokok Ligájából. Egész végig ott volt az orra előtt a megoldás.

A nagy fordulat és a négy győzelem meghatározó emberei a veteránok voltak, Toni Kroos és Luka Modric. A már kipróbált és tapasztalt duó talán a klub történetének legjobb középpályás kettősét alkotja. A 30 és 35 éves játékos vezeti jelenleg a csapatot, akiknek a tapasztalata felbecsülhetetlen.

Modric majdnem egy tökéletes mérkőzést játszott a Borussia Mönchengladbach ellen, míg Kroos az Atletico Madrid ellen volt a vezér a pályán.

A horvát karmester annak ellenére éli ismét aranykorát, hogy mindenki a leépülésére számított. Majdnem olyan szinten játszik, mint 2018-ban, amikor Aranylabdát nyert. Idén eddig 29 helyzetet alakított ki, a passzpontossága 90% fölött van és 29-szer cselezte ki eddig az emberét.

A német kollégája mindig is szerepelt Zidane terveiben és csak két meccset hagyott ki idáig; a Real Valladolid és a Levante ellen, izomsérülés miatt. A többi 17 mérkőzésen egyaránt pályára lépett, 14-szer kezdőként.

A pontrúgások mestere mellett 38 kialakított helyzet szerepel, amikből két alkalommal gól is született. Emellett a passzolási mutatója több, mint 93%, és meglőtte szezonbeli első gólját a Bilbao ellen.

A középpályán a harmadik ember természetesen Zidane egyik kedvence Casemiro áll, aki a 2020/21-es idényben már három gólt szerzett és egy gólpasszt osztott ki.

Zidane bizalma a már bejáratott középpálya iránt szemmel látható, míg az olyan játékosok, mint Isco vagy Ödegaard képtelenek bekerülni huzamosabb időre a kezdőcsapatba.

Ha a jelenlegi forma folytatódik, akkor valószínűleg még többször láthatjuk a középpályás triót a pályán, akiknek nagy szerepe volt a három Bajnokok Ligája serleg elhódításában.

Teljes menetrend