Fejléc kép
Fórumajánló
Benzema az új Cristiano Ronaldo
2020-12-17 10:18 ___Samy___ as.com
Benzema az új Cristiano Ronaldo Érdekességek, statisztikák

A francia csatár Zidane visszatérése óta a csapat góljainak 29%-át lőtte egymaga. Zidane első regnálása pedig alatt Cristiano 28%-os mutatót tudott produkálni.

Cristiano Ronaldo idényenkénti 50 gólját pótolni szinte lehetetlen. A portugál legenda elképesztő, 450 gól szerzett a 438 meccse alatt a Real Madridban. Ehhez hasonló gólátlagot nem sok játékos tudott véghezvinni a futball történelme során.

Így tehát nem meglepő, hogy a Real Madrid számára komplikált volt helyettest találni. Mbappé lett volna a legfőbb célpont, de ő 2021-ig mozdíthatatlan. Neymar a Barcelonás múltját figyelembe véve kiesik a listából, míg a Premier Leagueből Harry Kane vagy Mohamed Salah túl sokba kerültek volna és nem biztos, hogy zökkenőmentesen tudtak volna alkalmazkodni a spanyol futballhoz.

Ez volt az a pont, mikor a vezetőség úgy döntött, hogy házon belül oldják meg a problémát. Erre a célra ott volt Benzema, Asensio és Bale (akit később Hazard váltott). Ennek a három játékosnak kellett volna megosztoznia azon az 50 gólon, amit Cristiano idáig egymaga hozott. Erre a kihívásra azonban csak a 32 éves Karim Benzema tudott megfelelő választ adni, konkrétan karrierje egyik legjobb időszakát éli.

A Pedro Martín által Twitteren közzétett statisztika arról árulkodik, hogy a francia csatár jelenléte nagyon fontos: “Benzema fontosabb játékosa Zidane mostani Real Madridjának, mint Cristiano volt az első edzősködése alatt”, írja. Cristiano a csapat góljainak 28%-át egymaga szerezte (112-t a 393-ból), Benzema pedig jelenleg 29%-os mutatót tudhat a magáénak (44-et a 148-ból).

A Real Madrid számára azonban az a legfőbb probléma, hogy sem Asensio, sem Bale, sem Hazard, sem Jovic nem tudott felnőni a feladathoz. Persze meg kell említeni, hogy a sérülések mindannyiukat akadályozták, Hazard például az egész tavalyi idényben csak 2 gólt szerzett többek között emiatt.

Mivel nincs más gólfelelős, Karim Benzema tovább folytatja a fejlődést a korának ellenére és tovább írja a történelmet a csapattal. Nemrég például Roberto Carlos rekordját döntötte meg, és most már neki van a legtöbb mérkőzése a Real Madridban idegen légiósként (527 mérkőzése van a brazilnak, míg a franciának 529). Karim jelenlegi szerződése egyébként 2022. júniusában jár le.

Teljes menetrend