Fejléc kép
Fórumajánló
Zidane: “Hazard felépült, de még nem egészen áll készen a játékra”
2020-12-19 14:41 d.gergo realmadrid.com
Zidane: “Hazard felépült, de még nem egészen áll készen a játékra” NyilatkozatokSpanyol Bajnokság
Spanyol bajnokság - 14. forduló 2020 DEC 20 (vasárnap) 21:00 Ipurua Futbol Zelaia 1-3

A spanyol bajnokság 14. fordulójában a Real Madrid az SD Eibar otthonába látogat vasárnap este (21:00, Spíler 2). Zinedine Zidane mérkőzés előtti sajtótájékoztatója:

Jó széria
“Tudjuk, hogy mit csinálunk, és folytatni akarjuk a jó szériát. Minden játékos összpontosít, jó sorozatban vagyunk és így is kell folytatnunk. Holnap újabb esélyünk lesz arra, hogy megmutassuk mire vagyunk képesek csapatként, és erre is fogunk törekedni”.

Pogba és Isco is távozna csapatából. El tudsz képzelni egy cserét?
“Csak a saját játékosaimról tudok nyilatkozni. Isco itt van velünk, és holnap fontos meccsünk lesz. Minden játékosunk elkötelezett és jó a dinamika”.

Az Eibar elleni meccs
“A holnapi meccs nagyon fontos lesz. Összetett mérkőzésre számítok, nem lesz könnyű,. Úgy érezzük, hogy a csapatunk egyre jobb, de a legjobb formánkat kell majd hozni holnap. Az Eibar mindent bele fog adni ellenünk, és nekünk is ezt kell megcéloznunk”.

Októberben nem akartál igazolni télen, hogy látod most a keretet?
“Boldog vagyok a mostani kerettel, a csapat jól teljesít, és továbbra is számítok mindenkire a keretben. Január végéig persze bármi megtörténhet akármelyik csapatnál, de most annyit tudok erre mondani, amit én érzek, az pedig az, hogy az enyém a legjobb keret, és számítok mindenkire”.

Hazard még nem játékra kész
“Hazard jól érzi magát, és gyakorlatilag teljesen felépült. Nem egészen áll még készen a játékra, de jól dolgozik az edzéseken a csapattal, és remélem nem kell sok idő, és újra ott lesz a pályán is a meccseken”.

“Balszerencséje volt a sérülésekkel idén, és ez nagy kár. Nehéz perióduson megy át, egy játékos számára az a legrosszabb, amikor megsérül, és én sem szeretem, ha sérülés van. A mostani sérülések előtt nem volt korábban semmi gondja, mindig rendszeresen játszott.

“Most el kell fogadnia ezt az új realitást, de támogatja őt mindenki, és azt akarjuk, hogy amikor visszatér, akkor azt úgy tegye, hogy nem sérül le többet. Nyugodtnak kell lennünk, mert szükségünk van rá. Vissza akarjuk kapni, de nem akarunk butaságot csinálni és siettetni a visszatérését, hogy aztán a végén ismét történjen vele valami”.

Benzema ma ünnepli 33. születésnapját, és jobban játszik mint valaha. Mi a titok?
“A legfontosabb dolog az, hogy minden nap dolgozzon az ember. Benzema sokkal érettebb játékos, mint korábban volt, és sokat fejlődött. De az adottságai mindig is megvoltak. Magabiztos és hisz a saját játékában. Nem csak a gólok számítanak, a mezőnyjátékával is megmutatja, hogy milyen fontos a csapat számára. Lehet, hogy mások úgy gondolják, hogy fontos a gólszerzés, de szerintem nem. Benzema minden nap bizonyítja, hogy milyen hihetetlen játékos”.

Marcelo egyedi edzéstervet követ
“Nem ő az első ilyen játékos. A hozzá hasonló játékosok nagyon odafigyelnek magukra. Szeretne jól felkészülni, vigyázni magára és jól érezni magát, hogy játszani tudjon, amikor jön a lehetőség”.

Ramos az év csapatában
“Ramos eltökélt, folytatni akarja és ez sokat jelent. Én úgy látom, hogy sok év van még benne a pályán, mert ő is nagyon odafigyel magára. Ha folytatni akarod a játékot, akkor elengedhetetlen, hogy odafigyelj. Sergio Ramos teljesítménye soha nem meglepetés számomra”.

Saját szerződése
“2022-ig szól a szerződésem, és nem fogok kérni semmit ezzel kapcsolatban. Folytatom a munkámat. Örülök neki, hogy a világ legjobb klubjánál dolgozhatok. Remélem, hogy a játékosaim is maradnak, és együtt tudjuk folytatni a munkát”.

A 2020-as naptári év értékelése
“Nem szeretem értékelni saját magamat, nem is teszem soha. Örülök és hálás vagyok, amiért itt lehetek, és minden pillanatot kihasználok, amit ennek a nagyszerű klubnak az edzőjeként tölthetek”.

Vinicius nem edzett a többiekkel
“Nincsen láza, de nem érzi jól magát. Valami van a gyomrával. Meglátjuk, hogy ma hogyan fogja érezni magát, és meglátjuk, hogy holnap mi lesz”.

Cserék
“Ez az időszak most ilyen, kevesebbet rotálunk. A csapat jól van. Beszéltünk már erről korábban is, és az alap elképzelésem nem fog soha változni, és mindenkire számítok a keretben”.

Teljes menetrend