Fejléc kép
Fórumajánló
Zidane: “Meg kellett dolgoznunk a győzelemért”
2020-12-21 09:40 d.gergo realmadrid.com
Zidane: “Meg kellett dolgoznunk a győzelemért” NyilatkozatokSpanyol Bajnokság
Spanyol bajnokság - 14. forduló 2020 DEC 20 (vasárnap) 21:00 Ipurua Futbol Zelaia 1-3

Az Eibar elleni győzelem értékelése a Real Madrid francia szakvezetőjének szavaival:

Sikerült kontroll alatt tartani a meccset
“Nagyon jól játszottunk, és az Eibarnak is volt jó pillanata a meccsen. A csapat nagyon odatette magát, és jól irányítottuk az összecsapást. Tudtuk, hogy nehéz helyszínre fogunk érkezni, de sikerült irányítanunk az elejétől a végéig”.

A munka nem áll le
“Ez egy soha véget nem érő csata, háromnaponta játszanunk kell, és így kell folytatnunk, ahogyan ma is játszottunk. Ki kell élveznünk a csapat mai teljesítményét, és fel kell készülnünk a következőre. Tudtuk, hogy az Eibar közvetlenebb játékot mutat, és hogy arra volt emiatt szükség, hogy nyomást gyakoroljunk rájuk már a saját térfelükön is. Szerintem egész jól csináltuk”.

Carvajal: “Nagyszerűen kezdtük a meccset, de nem tudtuk lezárni Lucas góljáig”

Carvajal mérkőzés utáni nyilatkozata

Benzema értékelése
“Benzema egy meccseket megnyerő alkat, más szinten játszik, nem csak a gólok miatt. Mindig ugyanazt ismételgetem Karimmal kapcsolatban. Nem csak a gólok számítanak, a játéka is központi szerepet tölt be. Nagyon fontos számunkra, és ha gólt lő, annak teermészetesen csak örülünk”.

A többi játékos
“Minden játékosunk teljesítményét ki kell emelnünk. Nagyszerű meccs volt a mai, remek teljesítményt nyújtott mindkét csapat. Megérdemelt győzelem volt részünkről”.

Cserék és rotálás
“Jelenleg most így játszunk. Hogy lesznek-e majd cserék? Persze, lesznek, ez egészen biztos, mert hosszú és nehéz a szezon. Egy kicsit kevesebbet forgatjuk most a keretet, de az a fontos, hogy a játékosok teljesítsenek és mindenki kivegye a részét. A legutóbbi pár meccsen nem cseréltünk sokat, jelenleg ez a helyzet. Az ilyesmi változik mindig, és mindenkinek folytatnia kell a munkát”.

Izgalmas hajrá
“Nem aggódom, az ellenfeleknek is mindig van jó periódusa. A múltkor az Athletic Bilbao ellen, most az Eibar ellen volt hasonló a meccs hajrája. Ezek a csapatok soha nem adják fel, és oda kell tenned magad ellenük. Meg kellett dolgoznunk a győzelemért. Elégedettek vagyunk, hogy sikerült folytatni a jó szériát. Most pihennünk kell, és el kell kezdeni a következő meccsre gondolni”.

Lucas Vázquez: “Tudtuk, hogy nehéz mérkőzés lesz”

Lucas Vázquez mérkőzés utáni nyilatkozata

A játékvezető
“Nem láttam Ramos kezezéses incidensét. De a játékvezető az, aki meghozza a végső döntést. Tudja, hogy mit csinál, én pedig nem fogok a munkájukról beszélni. Ha úgy döntött, hogy nem ad büntetőt, az azért volt mert úgy gondolta, hogy nem volt kezezés”.

A következő meccsek
“Nagyon jól tudjuk, hogy nehéz mérkőzések várnak ránk, sok szempontból is. 200 százalékon, vagy talán még magasabb szinten kell majd játszanunk, és nem engedhetünk le egy percre sem. Ebben biztos vagyok. Pozitívan kell gondolkoznunk. Folytatnunk kell ezen az úton, és harcolnunk kell a végsőkig”.

Teljes menetrend