Fejléc kép
Fórumajánló
Tizennégy éve, hogy Marcelo debütált a Real Madridban
2021-01-07 15:17 d.gergo realmadrid.com
Tizennégy éve, hogy Marcelo debütált a Real Madridban Érdekességek, statisztikák

Ma tizennégy éve, 2007. január hetedikén debütált Marcelo a Real Madrid csapatában, egy Deportivo elleni bajnoki mérkőzés keretében.

A Deportivo La Coruna elleni összecsapás óta eltelt tizennégy esztendő alatt nem túlzás azt mondani, hogy Marcelo legendává vált a klubban. Eddigi madridi pályafutása során huszonkét trófeát nyert: 5 LaLiga, 4 Bajnokok Ligája, 4 Klubvilágbajnokság, 4 Spanyol Szuperkupa, 3 Európai Szuperkupa és 2 Copa del Rey győzelem van már a háta mögött madridistaként.

A Real Madrid helyettes csapatkapitánya elérte az 500 mérkőzéses álomhatárt is a csapatban, amire csupán tizenhárom játékos volt képes a klub történelme alatt. Marcelo most 516 meccsnél jár a csapatban tizenötödik szezonját töltve – ezzel egyébként több szezont húzott már le a csapatban, mint korábban bármelyik légiós.

Marcelo gólokkal és gólpasszokkal is kivette a részét a csapat munkájából, az ellenfelek hálóját összesen 38 alkalommal tudta megzörgetni. Egyik legemlékezetesebb találatát az Atlético Madrid ellen szerezte a Bajnokok Ligája döntőjében, aminek lefújása után ő is magasba emelhette a klub történelmének tizedik BEK/BL trófeáját.

Teljes menetrend