Fejléc kép
Fórumajánló
A Real Madrid céljai 2021-re
2021-01-08 12:53 ___Samy___ as.com
A Real Madrid céljai 2021-re Egyéb hírek

Mbappé, Camvinga, Ramos, Modric, Vázquez, fizetéscsökkentések. A Real Madridra több nagy feladat vár 2021-ben.

Idén a Real Madridnak számos fontos feladat megoldásáról gondoskodnia kell, amivel a közeljövőre nézve biztosítani tudják a sportszakmai és a pénzügyi stabilitásukat.

Kylian Mbappé, Eduardo Camavinga, Luka Modric, Sergio Ramos, Lucas Vázquez szerződés hosszabbításai, egyeztetés a fizetéscsökkentésekről és a Bernabéu felújítása. Ezek mind-mind prioritást élveznek a vezetőség körében. Lentebb olvashatjátok ezeknek a részleteit.

Kylian Mbappé

A párizsi játékos egy nagyszerű stratégiai célpont a Real Madrid számára, akivel egy nagy triót szeretnének létrehozni a támadósorban; Hazard-Haaland-Mbappé. A norvég játékos egyébként 2022-ben érkezne, miután Karim Benzema szerződése lejár.

A Real Madrid részben már elérte a célját a franca játékossal kapcsolatban, hiszen nem hosszabbított szerződést a PSG-vel. Ez azt jelenti, hogy jövő nyáron már ingyen igazolható lesz, így a párizsiak csak idén nyáron tudnak belőle pénzt csinálni. Ekkor fognak megkezdődni a hivatalos tárgyalások. Azonban a játékos ára nem lesz kevés és az új edző, Mauricio Pochettino próbál nyomást helyezni a vezetőségre, hogy tartsák meg a fiatal franciát.

Eduardo Camavinga

A Rennes fiatal középpályásának szerződése 2022-ig szól, de ő már eldöntötte, hogy nyáron távozni fog. Többek között ennek köszönhetően ügynököt is váltott, így már nem Mousa Sissoko képviseli őt, hanem Jonathan Barnett. Ő ugye Gareth Bale ügynöke is.

Az AS már korábban beszámolt arról, hogy az ügynök célja az, hogy Madridba csábítsa a játékosát. Egyébként egy néhány nappal ezelőtt Barnett kijelentette, hogy a kapcsolata a Real Madrid vezetőségével kiváló. Annak ellenére, hogy a walesi támadóval kapcsolatban voltak félreértések. A kérdés csak az, hogy marad-e pénz a kasszában az Mbappé-műveletet követően.

Fizetéscsökkentések

A fizetések csökkentése alapvető feladat a Real Madrid számára a koronavírus okozta következmények miatt. A klub 90 milliós veszteséggel zárta az elmúlt pénzügyi évet és ebben még nincs benne az a 275 millió euró, ami ebben az idényben generálódott. Ráadásul ehhez még hozzájön az az 570 millió eurós kölcsön, amit a Bernabéu felújítása miatt vettek fel.

Azonban a legutóbbi találkozón a játékosok kollektíven visszautasították a 10%-os csökkentést, mondván ha van pénz nagy játékosokat igazolni, akkor az ő teljes bérüket is ki tudják fizetni.

Ramos, Modric és Lucas szerződés hosszabbítása

Szinte az utolsó pillanatra maradt a lejáró szerződésű játékosok hosszabbítása. Az első kettő Ramos és Modric, akik alapvető fontosságúak a csapat számára és akiknek az öltözőben is nagy rangjuk van. Ugyanakkor Lucas Vázquez helyzetének a megoldása is prioritást élvez, hiszen Zidane számára a saját nevelésű játékos szintén kulcsfontosságú (a legutóbbi 16 mérkőzésen egyaránt kezdő volt).

Ramos szerződés hosszabbítása jelenleg stagnál, hiszen a Florentino Perezzel való kapcsolata eléggé viharossá vált még korábban. Azonban várhatóan a páros félreteszi mindezt és megoldja a helyzetet. Modricnak köszönhetően az ő megállapodása már megszületett és további egy évvel kötelezte el magát a Real Madridhoz. A hivatalos bejelentés azonban még várat magára és csak akkor lesz biztos minden, mikor már az aláírások is megtörténtek (jelenleg nettó 9 millió eurót keres). Lucas Vázquez pedig visszautasította a klub első ajánlatát, ugyanis túl kevésnek találta a fizetést.

David Alaba

Ez az egyetlen dolog, ami közvetlenül kapcsolódik Serigo Ramoshoz, ugyanis a Real Madrid abban az esetben szerződtetné a Bayern München védőjét, ha a csapat kapitány a távozás mellett döntene. Alaba kontraktusa júniusban jár le és most már ő is szabadon tárgyalhat bárkivel. Az első hírek szerint a játékos nettó 12 millió eurós fizetést szeretne, amely mell még szeretne 20 millió euró aláírási pénzt is.

Mindaddig a levegőben lóg minden, míg Sergio Ramos helyzetére pont nem kerül. Viszont ez idő alatt az Alabát szerződtetni kívánó klubok (Liverpool, Manchester United, Barcelona, Manchester City, PSG) nyomást gyakorolnak a Real Madridra. Így tehát a klub számára most az idő a legfontosabb ha a Kapitány jelenlegi helyzetének a megoldásáról van szó.

Teljes menetrend