Fejléc kép
Fórumajánló
Zidane nem biztos, hogy ott lesz az Osasuna ellen a kispadon
2021-01-08 09:52 ___Samy___ marca.com
Zidane nem biztos, hogy ott lesz az Osasuna ellen a kispadon Egyéb hírek

Zinedine Zidane-nak házi karanténba kellett vonulnia miután érintkezett egy covid pozitív egyénnel.

A Real Madrid mestere a tegnapi edzésen nem vett részt, és már egy antigén teszten és egy PCR teszten is túl van, mindkettő eredménye negatív lett. Innentől kezdve pedig a spanyol kormány és a LaLiga által lefektetett szabályokat kell követnie.

Ha kiderül, hogy az az illető, akivel Zidane érintkezett, szoros kapcsolatban volt a francia szakemberrel, akkor kötelezően két hét karantén vár Zidane-ra, ami 10 napra csökkenthető egy későbbi negatív PCR teszttel.

Mindez azt jelenti, hogy Zidane valószínűleg nem lehet ott a csapattal az Osasuna elleni bajnoki mérkőzésen, de még az is megeshet, hogy a Spanyol Szuperkupa elődöntőjén sem ülhet a kispadon, ahol a Bilbao lesz a Real Madrid ellenfele. Ha a csapat bejutna a döntőbe, azon már ott lehetne Zidane, feltéve ha addig nem produkál pozitív teszteredményt.

Kik tartoznak bele a szoros vagy közeli kapcsolatba jelen helyzetben?

  • Bárki, aki igazolt covid fertőzöttekkel érintkezik, például az egészségügyi személyzet
  • Bárki, aki ugyanazon a helyen tartózkodott egymástól kevesebb, mint két méterre több, mint 15 percig
  • Bárki, aki az iskola vagy egyetem közelében tartózkodott

A LaLiga protokolljának változása, ami 2020. október 28-án lépett hatályba:

  • Ha egy klubon belül fennáll a veszélye annak, hogy valaki egy fertőzött egyénnel került szoros kapcsolatba, akkor az illetőnek az érintkezéstől számítva kötelezően 14 napos karanténba kell vonulnia, és teszteken kell átesnie. A 10. napon egy PCR tesztet kell elvégezniük, aminek ha negatív az eredménye, a karantén feloldást nyer.

A liga jelenleg egy lényeges szolgáltatás bevezetését fontolgatja, amely lehetővé teszi a karantén eltörlését olyan egyének számára, akik számos negatív teszten estek már át és nem befolyásolják magukat a játékosokat.

Zidane helyzete tehát attól függ, hogy milyen jellegű kontaktja volt a fertőzött illetővel.

Teljes menetrend