Fejléc kép
Fórumajánló
Zidane: “Normálisan készülünk a meccsre, aztán meglátjuk, mi lesz”
2021-01-09 10:31 d.gergo realmadrid.com
Zidane: “Normálisan készülünk a meccsre, aztán meglátjuk, mi lesz” NyilatkozatokSpanyol Bajnokság
Spanyol bajnokság - 18. forduló 2021 JAN 09 (szombat) 21:00 El Sadar 0-0

Zinedine Zidane megtartotta szokásos mérkőzés előtti sajtótájékoztatóját, ezúttal az Osasuna elleni összecsapás volt középpontban.

Az ellenfél
“Kemény helyszínre utazik a csapat egy jó ellenfél otthonába, de tudjuk hogy mi a tét, és készen kell állnunk arra, hogy a legjobb formánkat mutassuk, jól játsszunk és erősen védekezzünk. A meccs összes aspektusát a győzelemre próbáljuk majd kihegyezni”.

A rossz időjárás miatt kérdéses a pálya állapota
“Mindannyian reméljük, hogy a pálya jó állapotban lesz, és tudunk majd játszani. Normálisan készülünk a meccsre, aztán meglátjuk, mi lesz. Az időjárás miatt ez más meccs lesz, mint a többi. Ha játszhatunk, akkor játszani fogunk, ha pedig nem engedik a meccset, akkor pedig elfogadjuk. Utaznunk kell ettől függetlenül, más opció nincs. Ez a kötelezettségünk, és megtesszük amit meg kell tennünk”.

Zidane nem biztos, hogy ott lesz az Osasuna ellen a kispadon

Koronavírus-teszt
“Végül negatív lett, és jól vagyok. Fel voltunk készülve arra, ha esetleg történt volna valami, de az a fontos, hogy a csapat rendben van. Végül ott lehetek majd velük és együtt utazunk. A holnapi meccsre összpontosít mindenki”.

Történelmi hóvihar Spanyolországban
“Huszonöt játékos készül nálunk a meccsekre. Ez az első ilyen eset Spanyolországban, nem tudjuk pontosan, hogy mit hoz majd a mérkőzés napja. De nálunk Valdebebasban nagyon keményen dolgoztak a pályamunkások annak érdekében, hogy rendesen tudjunk edzeni a csapattal. Mindenki elkötelezett. Úgy készülünk a szombatra, mintha meccsünk lenne”.

Hazard a kezdőcsapatban
“Velünk lesz, folyamatosan dolgozik az edzéseken. Nem tudom, hogy készen áll-e kilencven percnyi játékra, meglátjuk majd holnap és a következő meccseken, hogy hogyan tudjuk bevetni őt. Lépésről lépésre haladunk, ez nem változik. Az időjárás olyan lesz, amilyen, a játékosok hozzá vannak szokva a játékhoz. Eden szintén, játszott Londonban. A holnapi felállást még meglátjuk, de mint mindig, most sem fogom megosztani veletek előre. Holnap meglátjátok”.

Casemiro, Kroos és Modric
“Mind rendben vannak. Tapasztalt játékosok, akik hosszú ideje együtt játszanak már a Real Madridban. Tudják, hogy mit jelent ebben a klubban játszani, de ezzel azok is tisztában vannak, akik nincsenek itt olyan régóta. Mindannyian készen állnak a játékra, ez pedig nekünk csak jó”.

Benzema újra bíróság elé kell álljon

Benzema ismét bíróságon a Valbuena-ügy miatt
“Teljes mértékben kiállok mellette. Tudom, hogy ezek a helyzetek nem könnyűek. Számomra az a fontos, amit a saját szememmel látok, és úgy látom, hogy jól van és el tud vonatkoztatni a helyzettől, és a munkájára és a családjára összpontosít. Összetett a helyzet, de hamar megoldódik majd. Nekem úgy tűnik, hogy Karim jól van, és szeretné boldoggá tenni a szurkolóinkat a pályán végzett munkájával”.

Felkészülés a hétre
“Három napunk volt dolgozni, főleg az erőnléti dolgokra összpontosítottunk, mintha egy előszezon lett volna, miután arra nem igazán volt esély. Alapozó munkát is végeztünk, mert most volt rá időnk”.

Mindenki elkötelezett
“Azért vagyunk itt, hogy jól fel tudjunk készülni, és meg tudjuk nyerni a mérkőzéseket. Készen kell állnunk mindig. Nem csak a játékosokon múlik minden, hanem az edzőn is, aki összerakja a kezdőcsapatot. Az utóbbi időben nem variáltunk sokat, de minden játékos nagyon jól dolgozik, és mindenki játszani akar. Ez a legfontosabb”.

Zinedine Zidane kihirdette az Osasuna elleni keretet


Szerződések meghosszabbítása
“Nem beszéltünk erről mostanában. Az a fontos, hogy megoldódjanak ezek a kérdések. Remélem minél hamarabb pont kerül az ügyek végére, és én ennyit is fűznék csak hozzá. Én annyit várok a játékosoktól, amit látok is náluk egyébként: mindenki jól dolgozik az edzéseken, és készen áll a játékra. Számomra ez a legfontosabb dolog. A fociban sosem tudhatod, mit hoz a jövő. A meccs után is meg fogjátok ezt kérdezni tőlem, és ugyanezt fogom válaszolni. Tudjátok már, hogy mit gondolok erről, és remélem, hogy hamar megoldják ezeket a kérdéseket. Ennyi. Addig is, Sergio itt van, Lucas itt van, és holnap meccsünk lesz”.

Teljes menetrend