Fejléc kép
Fórumajánló
Kroos: Ilyen játékosokkal több helyzetet kellett volna kialakítanunk
2021-01-10 10:38 d.gergo realmadrid.com
Kroos: Ilyen játékosokkal több helyzetet kellett volna kialakítanunk NyilatkozatokSpanyol Bajnokság
Spanyol bajnokság - 18. forduló 2021 JAN 09 (szombat) 21:00 El Sadar 0-0

Az Osasuna elleni mérkőzésen Toni Kroos jubilált, ez volt ugyanis háromszázadik fellépése a Real Madrid játékosaként. A döntetlen miatt nem volt boldog, de egy rövid interjú erejéig a sajtó rendelkezésére állt a lefújás után.

A német középpályás 2014 nyarán érkezett a Real Madrid csapatába, jelenleg hetedik szezonját gyűri a Királyi Gárda játékosaként. Az Osasuna elleni összecsapás volt madridi pályafutásának háromszázadik mérkőzése, ez idő alatt tizennégy trófeával lett gazdagabb a klub játékosaként (3 Bajnokok Ligája, 4 Klubvilágbajnokság, 3 Európai Szuperkupa, 2 LaLiga, 2 Spanyol Szuperkupa). Eddigi 300 mérkőzéséből 191-et megnyert a csapattal, és húsz alkalommal gólt is tudott szerezni.

Az eddigi 300 meccs számokban
A tavalyi szezon volt Kroos legeredményesebb idénye a Real Madrid játékosaként, összesen hat gólt szerzett a csapattal – az idei kiírásban egy gólnál jár egyelőre. A játékos sokkal jobban kitűnik remek és pontos passzaival, amik a Real Madrid játékosaként 55 alkalommal segítették gólhoz Kroos csapattársait.

Közelebb Stielike rekordjához
Kroos 300 mérkőzése összesen hat különböző versenysorozatból tevődik össze: 203 a bajnokságban, 68 a Bajnokok Ligájában, 13 a kupában, 7 a Klubvilágbajnokságon, 6 a Spanyol Szuperkupában és 3 az Európai Szuperkupában. A klub történelmében ő a második legtöbb mérkőzéssel rendelkező német játékos, előtte már csak Uli Stielike áll a ranglistán, aki 308 tétmérkőzésen szerepelt a Királyi Gárdában – számol be a Real Madrid hivatalos weboldala.

Az Osasuna elleni meccs értékelése:
“Voltak helyzeteink, irányítottuk a meccset. Hiányzott valami plusz a győzelemhez a támadásoknál. Tudtuk, hogy az Osasuna védekezni fog, de a keretünk adottságaival több helyzetet kellett volna kialakítanunk, még úgy is, hogy a pálya állapota olyan volt ma, amilyen. Nem keresünk kifogásokat a pálya állapotával kapcsolatban, mindkét csapat ugyanazon a pályán játszott, szóval nem ez volt a döntetlen oka”.

“Gyorsan elvesztettük a labdát a támadásoknál, és nehéz volt a középpályán játszani. Az edző cserélt is, hogy megtaláljuk azt, ami hiányzott, de végül nem sok változott a játék képén. Nem vagyunk boldogok, mert szeretnénk a tabella első helyéért harcolni, és egy döntetlen ebben nem segít”.

Teljes menetrend