Fejléc kép
Fórumajánló
Ödegaard és Valverde furcsa helyzete
2021-01-11 12:11 ___Samy___ marca.com
Ödegaard és Valverde furcsa helyzete Egyéb hírek

Fede Valverde és Martin Ödegaard két olyan játékos, akiktől sokat vártak az idei szezonban, de az uruguayi játékos már nem döntő fontosságú, norvég kollégája pedig alig kap szerepet. A világ minden táján többet szeretnének belőlük látni, de Zidane szerint nem ez a megfelelő időszak a számukra.

Valverde az egyik legígéretesebb játékos volt a 2019/20-as idényben egészen odáig, míg a koronavírus megállást nem diktált. Pontosan egy évvel ezelőtt ő volt a Spanyol Szuperkupa legjobb játékosa és Zidane csapatának szerves része volt.

Ödegaard a nyáron kifejezetten Zidane kérésére érkezett vissza, a Real Madridnak a Real Sociedadtól kellett visszahoznia kölcsönből annak ellenére, hogy maga a játékos még maradni szeretett volna. A LaLiga egyik felsőházi csapatának kezdőcsapatából a Real Madrid kispadjára került, a legutóbbi 5 meccsen pedig csak 5 perc lehetőséget kapott.

Jelenleg mindketten nehéz helyzetben vannak, amit megérteni is nehéz. A klub mindkét játékosában maximálisan megbízik, de Zidane nem biztos, hogy így van ezzel.

Valverde legalább a negyedik számú embernek számít a középpályán, hiszen bárkit tud helyettesíteni a kezdőben, legyen az Modric, Kroos vagy Casemiro. A novemberi sérülése óta azonban csak Modric vagy Casemiro távollétében játszatta őt Zidane. Ha az említett két játékos egészséges volt, akkor a kispadon kapott helyet, szerepet pedig alig-alig szánt neki a francia szakember.

Ödegaard pedig abszolút perifériára került. Legutóbb a Shakthar Donetsk ellen került be a kezdőcsapatba, ez pedig nem is tetszik neki. Nehéz megérteni, de úgy tűnik, hogy már nincs esélye bekerülnie a kezdőcsapatba.

A rossz eredmények miatt Zidane leporolta a Modric-Kroos-Casemiro tengelyt, és őket kezdte el ismét használni. Mivel azóta jobb teljesítményt nyújt a csapat, így a közeljövőben nem valószínű, hogy lesz változás.

A gond csak az, hogy a klub két jövőbeni sztárjának fontossága és értéke egyaránt csökken, amit nem biztos, hogy mindenki érzékel a klub berkein belül. Sokat várnak tőlük, de úgy nehéz bizonyítani, hogy alig játszanak.

Teljes menetrend