Madridom.hu
@madridom az Instagramon
Fórumajánló
2021-01-13 11:17 ___Samy___ as.com
Reinier szintén elégedetlen a helyzetével Átigazolási hírek

A Real Madrid legfrissebb brazil szerzeménye, Reinier jelenleg a Borussia Dortmund csapatát erősíti. A kölcsönben lévő játékos azonban elégedetlen a mostani helyzetével, mivel alig kap lehetőséget, ezért szeretné ha kölcsönszerződését felbontanák a felek.

Most, hogy Kubo helyzetét sikerült megoldani (a Getaféhoz csatlakozott a kevés játéklehetőség miatt), így most a Real Madrid vezetőségének a figyelme Reinier helyzetére irányul, ami legalább annyira rossz, mint japán kollégájának volt. A Real Madri átigazolási politikája az elmúlt években arról szólt, hogy megveszik a legígéretesebb fiatal tehetségeket, majd azokat kölcsönadják különböző európai csapatokhoz, hogy rutint szerezzenek. A megfelelő csapat kiválasztása nagyon nehéz, azonban azt még nehezebb elérni, hogy ezeknek a fiatal játékosoknak garantálni tudják a játékidőt a top csapatoknál.

Tavaly nyáron Reinier és a Real Madrid a Borussia Dortmundot választotta, akiknek nagyon kecsegtető ajánlatuk volt – két éves kölcsönszerződés egy olyan csapattól, akik érdekeltek a Bajnokok Ligájában és Németországon belül gyakorlatilag az összes kiírásban esélyesként indulnak el. Papíron tökéletes célállomásnak tűnt a brazil számára. Dortmundban alkalmazkodhatott volna az európai futballhoz, és építeni tudtak volna arra a rövid tapasztalatra, amit még a Castillában szerzett.

Azonban idáig Reinier csak 136 percnyi játékidőt szedett össze, mindezt 8 mérkőzésen. A kezdőcsapatban még nem kapott helyet, mindig a kispadról állt be. Ráadásul olyan mérkőzéseken, amik már eldőltek, és nem kellett megmutatnia, hogy mégis mire képes (se gólja, se gólpassza nincs).

A Real Madrid komoly pénzt invesztált a 18 éves játékosba, akiért 30 millió eurót fizettek ki a Flamengónak tavaly ilyenkor. A madridiaknak számos topcsapat (például Atletico Madrid) ajánlatát kellett megelőznie, hogy elnyerjék az aláírását. Reinier alapjában véve egy támadó középpályás, akinek nem jelent gondot, ha a mérkőzés fizikális oldalához kell alkalmazkodnia. Ezek a tulajdonságok ideálisnak tűntek a Bundesligához, de csak akkor ha játszik is…

Reinier és a körülötte lévő emberek nagyon dühösek a kialakult helyzet miatt így fontolgatják, hogy ugyanazt a tervet fogják követni, mint Takefusa Kubo, aki a Villarreallal bontotta fel a szerződést, majd a Getaféhoz csatlakozott. A Dortmund sportigazgatója, Michael Zorc nemrég azt mondta, hogy a klub nem szeretné felbontani a kölcsönszerződést.

Ez azonban egy olyan lehetőség, amint Reinier és a Real Madrid vezetősége is szem előtt tart, mivel aggódnak a kevés játéklehetőség miatt.

Ha a döntés végül mégis az lesz, hogy új klubot keresnek neki, akkor Reinier valószínűleg egy spanyol klubnál fogja folytatni. A Valladolid már mutatott is érdeklődést irányába, Ronaldónak köszönhetően, akinek továbbra is nagyszerű kapcsolata van korábbi csapatával. A Fenomén tökéletesen ismeri a honfitársát. Bár ha Reinier eljut odáig, hogy távozik a Dortmundtól, akkor ajánlatokban nem lesz hiány…

A hozzászólásokat keresed? Új otthonuk a Fórum! Regisztrálj és vegyél részt Te is az aktualitások és mérkőzések kibeszélésében!

Irány a fórum!
Teljes menetrend