Madridom.hu
@madridom az Instagramon
Fórumajánló
2021-01-14 10:40 e.gergo realmadrid.com
Courtois: „Sok különleges pillanatom volt már a csapattal, és szeretnék még többet” NyilatkozatokSpanyol Szuperkupa
Supercopa de España - Elődöntő 2021 JAN 14 (csütörtök) 21:00 Estadio La Rosaleda, Málaga 1-2

Thibaut Courtois a Realmadrid TV-nek adott interjút a Spanyol Szuperkupa elődöntője előtt.

Szuperkupa emlékek
„Különleges volt számomra megnyerni tavaly a Szuperkupát, ez egy fontos trófea. A döntőben volt pár jó védésem, de a büntetőpárbaj létfontosságú volt. Döntő pillanat volt a fináléban, és jó volt, hogy a büntető kivédésével segíthettem a csapatot”.

Valóra vált álom
„Mindig arról álmodtam, hogy a Real Madridban játszhassak egyszer. Sok különleges pillanatom volt már a csapattal, és sok védésem. És szeretnék még többet”.

A kapusok szerepe
„A kapusok szerepe egyre fontosabbá vált a fociban az elmúlt évtized során. Emlékszem Casillas 2010-es védésére, ha Robben akkor gólt szerez, akkor Spanyolország nem nyeri meg a Világbajnokságot. Értékelnünk kell a kapusok munkáját, mert ők azok, akik megmenthetnek olyankor, amikor nem is számítasz rá”.

Ha a feltöltő ezt elérhetővé tette, a HD felbontásért kattints a videó beállításaira.

Edzés
„Amikor a kapusedzőkkel dolgozunk, mindig gyors lábmunka folyik. Két méter magas vagyok, és gyors a magasságom miatt. De képes vagyok még nagyobb gyorsaságra. Az edzéseken elvégzett munka segít nekem ennek az elérésében, és a meccseken mindig kifizetődik az edzésmunka”.

Az ellenfelek tanulmányozása
„Minden meccs előtt videókon nézzük végig, hogy az aktuális ellenfél hogyan végzi a pontrúgásokat, a büntetőket, és hogy miképp veszélyeztetnek általában. Órákon át nézzük a videókat, de az a legfontosabb, hogy a látottakat meg is beszéljük. A videót könnyű megállítani és egyből látni, hogy hova fog menni egy passz, de a pályán egész más a rálátás. A területek szűkebbek, mint TV-n keresztül. De ettől függetlenül mindig jó látni ezeket a videókat”.

Összpontosítás
„Néha nem kell annyiszor védenie egy kapusnak, de készen kell állni, hogy védeni tudj a megfelelő pillanatban. A legnehezebb dolog egy utolsó perces védés, még akkor is, ha előtte az egész meccsen nem volt sok dolgod. Kilencven percen át kell összpontosítani, hogy be tudd mutatni azt a védést, ami akár három pontot is jelenthet a csapatnak”.

A tavalyi Szuperkupa döntő
„Különleges dolog volt megnyerni a tornát az előző szezonban. A Klubvilágbajnokságot könnyebb volt megnyerni. Ez egy elődöntő és egy döntő volt, a fináléban az Atlético ellen játszottunk. Nagyon nehéz meccs volt, hosszabbítással és sok védéssel. Voltak nagyon jó védések a meccsen, de a büntetőpárbaj volt a kulcs. Emlékszem, hogy ők [Saúl] kihagyták az elsőt, mi pedig belőttük. A második nagyon jó védés volt, de sokat is tanulmányoztuk előtte. [Partey] szerette abba az irányba lőni a labdát, én pedig nagy védést tudtam mutatni”.

Ha a feltöltő ezt elérhetővé tette, a HD felbontásért kattints a videó beállításaira.

„Nehéz a kapusok dolga a büntetőknél, mert legalább az egyik lábunknak a vonalon kell lennie a lövés pillanatában. Annál a büntetőnél nagyon jól helyezkedtem, mi pedig belőttük a következőt és már 2-0-ra vezettünk. Nagy nyomást helyeztünk az ellenfélre. Szép pillanat, amikor egy döntőben kulcsfontosságú védéseket tudsz bemutatni, majd megfogsz egy tizenegyest is a büntetőpárbaj során”.

A hozzászólásokat keresed? Új otthonuk a Fórum! Regisztrálj és vegyél részt Te is az aktualitások és mérkőzések kibeszélésében!

Irány a fórum!
Teljes menetrend